Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CONTRACRONOMETRU Miercuri, 26 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

RADOR

1 Noiembrie 2018
Vizualizari: 693
Comentează add

"Radioul este o emblemă a societăţii contemporane, iar radioul românesc este mai mult decât atât, e o tradiţie a comunicării", spune Ioan Aurel Pop, preşedinte al Academiei Române.

Mesaj al preşedintelui Academiei Române de ziua radioului public

rador

 Preşedintele Academiei Române, pr. univ. dr. Ioan Aurel Pop. Foto: Agerpres.

Despre ziua Radioului, preşedintele Academiei Române, Ioan Aurel Pop, a vorbit despre importanţa acestui fenomen la 90 de ani de radio.
 
"Radioul este o emblemă a societăţii contemporane, iar radioul românesc este mai mult decât atât, e o tradiţie a comunicării într-o lume democratică şi crearea lui în urmă cu aproape un secol înseamnă că radioul este aproape de vârsta României întregite. Iată încă un simbol, din acest punct de vedere. Dacă ne gândim numai la vocile pe care dumneavoastră le-aţi înregistrat de-a lungul timpului şi cărora le-aţi asigurat nemurirea prin aceste înregistrări pe care le aveţi în Fonoteca de Aur, dacă ne gândim la modalitatea în care Radioul a influenţat democratic opinia publică din România, la felul în care radioul, respectând împrejurările politice ale timpului, s-a străduit să informeze corect publicul, atunci e vorba de o zestre extraordinară a poporului român, de aceea nu pot decât să urez radioului românesc, acestei embleme a naţiunii române, viaţă lungă şi sărbători de acest fel şi în secolele următoare" a declarat preşedintele Academiei Române, Ioan Aurel Pop.

Etichete preşedintele Academiei RomâneIoan Aurel PopmesajSRR90 de ani

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live