Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE Joi, 30 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

18 Mai 2022
Vizualizari: 2120
Comentează add

Capabilitatea de mentenanţă pentru elicopterele Black Hawk urmează a fi realizată la Romaero, împreună cu Lockheed Martin şi Aerostar.

Mentenanţa pentru elicopterele Black Hawk va fi efectuată la Romaero

florin-lepadatu

Foto arhivă

Capabilitatea de mentenanţă pentru elicopterele Black Hawk urmează a fi realizată la Romaero, împreună cu Lockheed Martin şi Aerostar, a afirmat, miercuri, Florin Spătaru, ministrul Economiei, după ceremonia de semnare a scrisorii de intenţie cu Lockheed Martin.

"Este o capabilitate de mentenanţă pentru aceste elicoptere Black Hawk pe care Ministerul de Interne le-a achiziţionat. Intenţia noastră şi a celor de la Lockheed Martin este să dezvoltăm această capabilitate atât pentru utilizare în România, dar şi pentru proiectele regionale pe care le au. Această capabilitate va fi realizată la Romaero în colaborare cu o altă companie românească, Aerostar, şi încă de mâine vom începe să discutăm ce evaluare ce avem de făcut, care sunt investiţiile necesare, cum concretizăm acest parteneriat, printr-o asociere formală şi după aceea ne apucăm de treabă....Lockheed Martin va veni cu transfer de tehnologie, va instrui personalul. Investiţiile vor fi realizate atât de Romaero, cât şi de Aerostar şi le-am solicitat celor de la Lockheed Martin să participe de asemenea în asociere cu un procent", a spus Florin Spătaru.

Întrebat cum va participa compania Lockheed Martin, el a precizat că poate fi sub formă de echipamente sau sub formă de know-how.

"Aşteptăm să vedem cam care va fi parcursul, ce trebuie făcut şi ceea ce l-am rugat pe vicepreşedinte, l-am rugat ca, aşa cum am făcut de exemplu şi la Ploieşti, să avem rapoarte lunare sau trimestriale pentru a vedea cum ne îndeplinim obiectivele, ce am avea de făcut, atât la nivelul companiei, cât şi la nivelul Ministerului Economiei sau la nivelul celor de la Lockheed Martin în aşa fel încât să nu întârziem pentru că această capabilitate de mentenanţă este necesară atât timp cât aceste elicoptere au fost deja achiziţionate de Ministerul de Interne", a declarat ministrul de resort.

Întrebat când vor sosi elicopterele în ţară, acesta a menţionat că primul va sosi la începutul anului viitor.

Ministrul Economiei şi cei doi vicepreşedinţi ai companiei Lockheed Martin, Ray Piselli şi Dennis Goege, au semnat miercuri scrisoarea de intenţie prin care firma americană îşi exprimă disponibilitatea de a încheia parteneriate cu statul român pentru investiţii în industria aeronautică din România, conform unui comunicat al ministerului Economiei.

"Am semnat astăzi o scrisoare de intenţie, un document prin care una dintre cele mai mari companii din industria aeronautică din lume îşi reconfirmă interesul pentru viitoare parteneriate sau proiecte cu statul român. Lockheed Martin este implicat de 25 de ani în diverse proiecte în România, tocmai de aceea semnarea acestei scrisori consolidează parteneriatul nostru. Vă mărturisesc, am discutat cu cei de la Lockheed Martin şi cu francheţe le-am expus disponibilitatea Ministerului Economiei de a discuta despre colaborări care să se reflecte în economia României. Îmi doresc să văd cât mai repede Centrul Regional de Echipare şi Întreţinere a Elicopterelor Black Hawk, pentru Europa Centrală, aici în România şi să discutăm despre lucruri concrete", a precizat Florin Spătaru.

În aceeaşi măsură cei doi vicepreşedinţi ai Lockheed Martin şi-au exprimat disponibilitatea pentru demararea de proiecte, dar şi identificarea de noi oportunităţi de dezvoltare.

"Obiectivul nostru este să identificăm noi sfere de cooperare, în afară de iniţiativele deja anunţate, precum Romaero şi Aerostar, inclusiv în sectorul noilor tehnologii, cum ar fi inteligenţa artificială şi sistemele aeriene fără echipaj, printre altele", a declarat Ray Piselli, vicepreşedintele Lockheed Martin.

Lockheed Martin este una dintre cele mai mari companii din industria aerospaţială şi de securitate şi de tehnologii din lume şi unul dintre cei mai mari contractanţi de apărare din lume, conform AGERPRES.


Etichete exclusiv onlineBlack Hawk

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live