Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Joi, 09 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

3 Noiembrie 2019
Vizualizari: 668
Comentează add

Ministerul Comunicaţiilor a publicat memorandumul privind securitatea reţelelor 5G, semnat în august între România şi Statele Unite.

Memorandumul 5G, semnat între România și SUA, desecretizat

radiojurnal

Foto: presidency.ro.

Ministerul Comunicaţiilor a publicat memorandumul privind securitatea reţelelor 5G, semnat în august între România şi Statele Unite.

Potrivit documentului, Guvernul României şi administraţia americană susţin introducerea şi respectarea unor criterii de evaluare riguroasă a furnizorilor de tehnologie de internet de mare viteză 5G.

Astfel, ar urma să se ţină cont dacă furnizorul este sub controlul guvernului unui alt stat, dacă are o structură a acţionariatului transparentă şi dacă a avut un comportamet corporatist etic.

Memorandumul nu conţine însă nicio referire la China sau la interzicerea participării la licitaţie a gigantului chinez Huawei, principalul producător de tehnologie 5G la nivel mondial, care acum este restricţionat în Statele Unite.

În declaraţia semnată în august de preşedinţii Klaus Iohannis şi Donald Trump se făcea referire şi la "evitarea riscurilor de securitate care însoţesc investiţiile chineze în reţelele de telecomunicaţii 5G".


Etichete ministerul telecomunicatiilorsuaromaniaklaus iohannisdonald trumpchinahuaweitelecomunicatii

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live