Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SMART BOX Vineri, 07 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Dragoş Ciocârlan, corespondent RRA în Israel

22 Februarie 2015
Vizualizari: 985
Comentează add

Vizita preşedintelui Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, în Israel include o întrevedere cu fostul preşedinte al statului Israel, Shimon Peres.

Memorandum între Camera Deputaților și Knesset

dragos-ciocarlan-corespondent-rra-in-israel

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea. Foto: facebook.com/zgonea.

Vizita preşedintelui Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, în Israel include astăzi întrevederi cu liderul Partidului Muncii, Isaac Herzog, şi cu fostul preşedinte al statului Israel, Shimon Peres.

Ieri, Valeriu Zgonea s-a întâlnit la Ambasada României din Tel Aviv cu numeroşi reprezentanţi ai comunităţii evreilor originari din România.

Într-un interviu pentru RRA, Valeriu Zgonea a vorbit, între altele, despre memorandumul de cooperare dintre Camera Deputaţilor şi Parlamentul Israelian - Knesset.  

"Am semnat pentru prima dată în ultimii 25 de ani un memorandum de înţelegere între cele două parlamente, Camera Deputaţilor şi Kneset, şi în următoarele săptămâni vom face şi un plan de acţiune pentru următorii patru ani.

"Mai mult de atât nu-şi doreşte niciun preşedinte de parlament din România.

"Asta înseamnă că începem aceeaşi colaborare care este la nivelul Guvernului, la nivelul Parlamentului, comisiile parlamentare lucrează împreună, îşi stabilesc agenda împreună.

"Reprezentanţii în tot felul de structuri internaţionale vor coopera şi vor lucra ca doi prieteni, ca doi fraţi în proiecte comune, se vor apăra unul pe celălalt, îşi vor reprezenta interesele.

"Înseamnă că nivelul investiţiilor israeliene în România va creşte.

"Pe de altă parte, dorim şi alte zone care sunt de interes pentru statul Israel: petrol, gaze, unde noi avem cele mai bune şcoli, avem cei mai buni specialişti şi unde avem şi companii recunoscute în lume şi care pot să-i ajute în proiectul pe care îl au", a afirmat Valeriu Zgonea.


Etichete Valeriu ZgoneaIsraelCamera DeputaţilorKnesetIsaac HerzogShimon Peres

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live