Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: OBIECTIV: ROMÂNIA ÎN SĂRBĂTOARE(CONTINUARE) Marţi, 01 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

22 Iulie 2020
Vizualizari: 240
Comentează add

Membrii Sanitas cer diminuarea timpului de lucru la ATI din cauza condiţiilor speciale şi banii în plus promişi de guvern pentru persoanele care lucrează cu bolnavii de COVID-19.

Membri ai federației Sanitas, protest în fața Guvernului

florin-lepadatu

Foto: Atena Teognoste

Mai mulţi membri ai sindicatului Sanitas au depus astăzi la Registratura Guvernului un memoriu în care se plâng de condiţiile de muncă.

Ei cer diminuarea timpului de lucru la ATI din cauza condiţiilor speciale şi banii în plus promişi de guvern pentru persoanele care lucrează cu bolnavii de COVID-19.


Prim-vicepreşedintele Federaţiei Sanitas, Iulian Pope: Sunt cereri îndreptățite ale colegilor care tratează pacienți confirmaţi COVID-19, colegilor din ATI. Au dreptul la reducerea programului de lucru, sunt epuizaţi fizic și psihic. Au dreptul la identificarea unor soluții viabile de recuperare a capacității de muncă, au dreptul la bani pe care guvernul i-a promis şi n-a primit toată lumea stimulent. Avem dreptul la un spor pentru epidemie și Ministerul Sănătății n-a emis ordinul prin care să stabilească epidemia la nivel național. Sunt o serie de revendicări mai vechi. Avem colegi infirmieri care au sporurile raportate la salariul din 2018. Noi considerăm că toți lucrătorii din sistemul sanitar au dreptul la creșterea salarială la nivelul anului 2022. N-am primit la toate aceste lucruri niciun răspuns.


O delegaţie a protestatarilor a fost primită de premierul Ludovic Orban. Părţile au convenit continuarea dialogului.


Etichete virussanitas

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live