Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ECONATURA Vineri, 03 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

19 Ianuarie 2019
Vizualizari: 581
Comentează add

Medicii pun că imunizarea este cea mai eficientă metodă prin care ne putem proteja de gripă.

Medicii încurajează populaţia să se vaccineze antigripal

radiojurnal

Fiole vaccin. Foto: Agerpres.

Medicii încurajează în continuare populaţia să se vaccineze. Ei spun că imunizarea este cea mai eficientă metodă prin care ne putem proteja de gripă.


Reporter - Marilena Frâncu: Vaccinarea este cea mai sigură metodă de prevenţie, iar specialiştii o recomandă în primul rând, în cazul persoanelor aflate la risc de îmbolnăvire, adică vârstnicii, copiii, gravidele şi bolnavii cronici.

În acest sezon rece, gripa a provocat sute de îmbolnăviri şi deşi a fost anunţat debutul sezonului gripal, nu se poate vorbi despre o epidemie, a declarat pentru postul nostru de radio ministrul sănătăţii, Sorina Pintea.


Sorina Pintea: Nu putem vorbi în acest moment de o epidemie de gripă, dar suntem foarte aproape. Săptămâna precedentă a fost o săptămână epidemică /din cauza/ numărului mare de cazuri, cu viroze respiratorii forme grave. Dacă trei săptămâni la rând avem acelaşi număr mare de cazuri, deci avem săptămână epidemică, atunci putem să vorbim despre o epidemie de gripă. Am făcut apel la populaţie pentru respectarea unor reguli simple: evitarea locurilor aglomerate, respectarea măsurilor igienico-sanitare. De asemenea, am adresat o scrisoare Ministerului Educaţiei Naţionale pentru a ne sprijini, având în vedere că este necesar a se face triajuul epidemiologic în şcoli, adică acel triaj simplu care poate fi făcut de fiecare cadru didactic în parte.


Reporter: Câteva spitale din Bucureşti şi din ţară au limitat deja accesul vizitatorilor, pentru a preveni îmbolnăvirea pacienţilor cu alte infecţii virale.

Până în prezent peste 1.240.000 de persoane din grupele /de/ risc au fost vaccinate prin campania gratuită a ministerului de resort.

Autorităţile amintesc că cei interesaţi îşi pot procura contra cost vaccinul antigripal din farmacii


Etichete Medicipopulaţievaccin antigripalgripaspitalimunizaresorina pintea

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live