Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECTIA DE MUZICĂ - OMUL CU CHITARA (R) Luni, 06 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Adriana Turea

13 Aprilie 2020
Vizualizari: 819
Comentează add

Medicii de familie atrag atenția asupra problemelor cu care se confruntă

adriana-turea

    Foto: Arhivă RRA.

Medicii de familie din Iași atrag atenția asupra problemelor cu care se confruntă în această perioadă.
 
Lipsa materialelor de protecție și a dezinfectantelor sunt doar o parte dintre ele. Ei au redactat o scrisoare deschisă pe care au adresat-o autorităților și în care își exprimă nemulțumirile.
 
Adriana Turea ne oferă acum mai multe informaţii.
 
Reporter: Medicii de familie din Iași reclamă îndatoririle noi pe care le au: preluarea obligațiilor de transmitere de acte pentru oficiile stării civile în vederea eliberării certificatelor de deces și ulterior primirea certificatelor de înhumare pe care să le dea aparținătorilor, dar în același timp solicită să nu le scadă veniturile, motivând că în spitalele publice s-a stabilit decontarea valorii de contract, indiferent de numărul serviciilor prestate, măsură care nu se extinde și în medicina de familie.
 
Semnatarii solicită și libertatea de a organiza programul de lucru al cabinetelor în vederea asigurării unei distanțări sociale eficiente și cer dotarea cu echipamente de protecție și dezinfectante, creșterea cu 50% a procentului alocat pentru fiecare pacient înscris pe listă, implicarea  urgentă a societăților profesionale pentru elaborarea unor metodologii unitare pentru consultațiile la distanță, pentru evitarea cazurilor de malpraxis.
 

Etichete medici de familieprobleme(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live