Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE (Continuare) Joi, 17 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Monica Chihaia, Atena

20 Iulie 2015
Vizualizari: 836
Comentează add

Grecii plătesc mai mult pentru bunurile şi serviciile cărora le-a crescut de azi TVA-ul.

Mecanismele financiare, parțial repornite în Grecia

monica-chihaia-atena

Foto: Arhiva/RRA.

Băncile din Grecia şi-au reluat, de astăzi, activitatea. Nu a fost însă aglomeraţie, pentru că autorităţile au decis să păstreze anumite restricţii la retragerea de bani, 420 de euro pe săptămână şi la plăţile şi transferurile în afara ţării.

Tot de astăzi, grecii plătesc mai mult pentru anumite bunuri şi servicii pentru care Taxa pe Valoarea Adăugată creşte de la 13 la 23 la sută.

Măsura a fost aprobată săptămâna trecută de Parlament, astfel încât Atena să poată începe discuţiile cu creditorii pentru un al treilea pachet de ajutor extern.

Bursa de la Atena rămâne închisă, până când autorităţile vor lua o decizie care să permită transferul operaţiunilor de servicii de custodie în străinătate, pentru titlurile achiziţionate în perioada vacanţei bancare, precum şi transferul de capital pentru achiziţionarea de instrumente financiare.

Tot astăzi, într-un cont special al Băncii Greciei a fost creditată, prin mecanismul european de stabilizare fiannciară, tranşa în valoare de trei miliarde şi jumătate de euro, reprezentând valoarea unor obligaţiuni greceşti achiziţionate de Banca Centrală Europeană.

Între timp, datoriile restante către statul elen au cunoscut în luna iunie, potrivit informaţiilor prezentate astăzi în presa greacă, o creştere de aproximativ 500 de milioane de euro, comparativ cu luna mai, suma totală a arieratelor ridicându-se în prezent la aproape 78 de miliarde şi jumătate de euro.


Etichete criza din GreciaBăncile din GreciaBursa de la AtenaBanca Centrală Europeană

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live