Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: LUMINA CREDINTEI Luni, 30 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Michaela Lambrinidou

25 August 2020
Vizualizari: 281
Comentează add

Măștile vor fi obligatorii în clădiri, iar elevii vor fi supravegheați în recreații pentru a păstra distanța de siguranță.

Măsurile luate de Grecia pentru începerea noului an şcolar

michaela-lambrinidou

Foto: Arhivă 

Grecia a anunțat măsurile pentru începerea anului școlar în condiții de pandemie: măștile vor fi obligatorii în clădiri, iar elevii vor fi supravegheați în recreații pentru a păstra distanța de siguranță.

Ministerul Afacerilor Interne a anunțat finanţarea și distribuirea a câte două măști din pânză pentru fiecare elev și cadru didactic din teritoriu, iar în unitățile școlare vor fi plasate dispensere cu substanțe biocide pentru igiena riguroasă a mâinilor.

Curățenia și dezinfectarea pardoselilor, a obiectivelor din sala de curs, precum pupitre, mese, scaune, calculatoare se va realiza prin ștergere cu apă și detergent și apoi cu substanțe biocide înainte, pe parcursul, dar și la finele cursurilor.

Recreaţiile vor fi decalate pentru a se limita numărul de persoane prezente în curtea școlii  şi a se asigura distanțarea fizică necesară.

În cazul depistării unui caz pozitiv la unitatea școlară, clasa respectivă se va închide și vor fi urmărite contactele persoanelor infectate cu noul coronavirus.

În cazul suspendării funcționării unei clase sau a unei unități școlare, procesul educațional se va desfășura prin cursul de la distanță, prin intermediul unei platforme electronice cu acces gratuit, iar unitatea școlară va distribui elevilor și cadrelor didactice laptopuri ce vor fi restituite ulterior unității școlare.


Etichete (ii)greciascoalamasurisanitare

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live