Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI * Meteo * Sport Miercuri, 19 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

17 Aprilie 2015
Vizualizari: 1191
Comentează add

Vasile Blaga i-a solicitat premierului să reia procesul de restructurare a companiilor de stat care sunt pe primele locuri în topul celor mai mari datornici la buget.

Măsurile de relaxare fiscală propuse de guvern, "nerealiste"

radiojurnal

Vasile Blaga. Foto: facebook.com/vasile.blaga. 

Măsurile de relaxare fiscală propuse de executiv prin aplicarea prevederilor noului Cod Fiscal sunt nerealiste, a afirmat, astăzi, co-preşedintele PNL, Vasile Blaga. 

"Ne bucurăm că sunt propuse măsuri de relaxare fiscală, dar nu ne bucurăm de faptul că domnul Ponta şi guvernul pe care îl conduce nu a realizat niciun studiu de impact asupra a ceea ce înseamnă luarea acestor măsuri. Mai mult, înainte de a propune astfel de măsuri, nu a luat nicio măsură serioasă pentru a creşte încasările la bugetul statului. România, din nefericire, are cel mai redus grad de colectare a TVA-ului din Uniunea Europeană", spune Vasile Blaga.  
 
Liderul liberal i-a solicitat prim-ministrului să reia procesul de restructurare a companiilor de stat care sunt pe primele locuri în topul celor mai mari datornici la buget, ne-a transmis corespondentul nostru, Claudiu Pădurean. 
 
De cealaltă parte, însă, consilierul premierului pe probleme economice, Ioana Petrescu, susţine că măsurile cuprinse în noul Cod Fiscal şi reducerea TVA la produsele agroalimentare sunt sustenabile. 
 
Mai sunt prevăzute: în 2016 scăderea TVA la 20% şi renunţarea la taxa pe construcţii speciale şi impozitul pe dividende, o nouă micşorare a TVA, dar şi a CAS în 2018 şi o scădere a cotei unice de impozitare la 14% din 2019. 
 
Ioana Petrescu a precizat că, odată intrat pe traseul parlamentar, proiectul Codului Fiscal va suferi modificări şi, în plus, va fi discutat şi cu creditorii internaţionali, FMI şi Comisia Europeană.

Etichete Măsurile de relaxare fiscalănoul Cod FiscalVasile Blagaprocesul de restructurare a companiilor de statconsilierul premierului pe probleme economiceIoana Petrescuscăderea TVA

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live