Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Vineri, 28 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Carmen Valică

13 Februarie 2012
Vizualizari: 1199
Comentează add

Comisarul European pentru afaceri economice, Olli Rehn, a condamnat violenţele de duminică seara din Atena. Acestea au avut loc pe fondul măsurilor de austeritate adoptate de guvernul Greciei, duminică, în schimbul unui nou împrumut.

Măsurile de austeritate din Grecia, "utile dar dificile"

carmen-valica

Comisarul european pentru afaceri economice, Olli Rehn. Foto: Reuters.

Comisia Europeană salută votul de duminică al parlamentului Greciei, care a aprobat noi măsuri de austeritate.

Comisarul European pentru afaceri economice şi monetare, Olli Rehn, a avertizat cu privire la dificultăţile aplicării acestora şi a condamnat violenţele de duminică seara din Atena.
 
Olli Rehn a reamintit că programul de austeritate e sprijinit de asistenţa financiară fără precedent oferită de partenerii Greciei.

"Ajutorul financiar este o expresie a solidarităţii lor, dar şi a unei reale îngrijorări”, a spus Olli Rehn.

Comisarul pentru afaceri monetare, care este şi vicepreşedinte al Comisiei, a încercat să transmită un mesaj de încredere atât Atenei, cât şi către zona euro.

"În ultimele săptămâni au fost tensiuni atât în Grecia, cât şi între partenerii acesteia. Corectarea dezechilibrelor serioase care afectează economia Greciei, dar şi crearea condiţiilor de creştere economică şi crearea de locuri de muncă sunt planuri pe termen lung.

"E nevoie de timp şi de eforturile populaţiei. Uniunea Europeană rămâne alături de poporul grec. Autorităţile şi politicienii de la Atena trebuie să îşi asume pe deplin noul program şi să îl aplice în totalitate", a declarat Olli Rehn.

Comisarul european a condamnat violenţele care au însoţit adoptarea pachetului şi a arătat că cei care recurg la astfel de gesturi nu sunt reprezentativi pentru populaţia Greciei.


Etichete Olli RehnGreciamăsuri de austeritateviolenţeprotesteîmprumut

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live