Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ARENA NAŢIONALĂ Sâmbătă, 28 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

26 Ianuarie 2015
Vizualizari: 1300
Comentează add

România şi Bulgaria au solicitat măsuri de sprijin în urma embargoului impus de Rusia produselor agricole din spaţiul comunitar, anunţă ministrul agriculturii, Daniel Constantin.

Măsuri UE de sprijin în urma embargoului rusesc

radiojurnal

Foto: Ioan Suciu/arhivă.

România şi Bulgaria au solicitat azi, la reuniunea miniştrilor agriculturii de la Bruxelles, măsuri de sprijin în urma embargoului impus de Rusia produselor agricole din spaţiul comunitar. 

Anunţul a fost făcut de ministrul agriculturii, Daniel Constantin, care a avut, totodată, o întrevedere cu comisarul pentru agricultură, Phil Hogan.  
 
Tema importantă pe agenda miniştrilor europeni ai agriculturii este embargoul rusesc asupra produselor agricole din Uniunea Europeană. 
Ministrul român al agriculturii, Daniel Cosntantin, spune că deşi România nu exportă în mod direct produse agricole pe piaţa rusească, cu toate acestea, producătorii noştri sunt afectaţi de embargoul rusesc, prin presiunile puse asupra preţurilor. 
 
Este vorba de sectorul de carne, lactate şi legume.  
 
”Suntem afectaţi. E o presiune extraordinară pe preţ, pentru că sunt foarte multe produse care nu mai merg pe piaţa Federaţiei Ruse şi atunci vin pe piaţa românească”, spune Daniel Constantin.
 
Ministrul a anunţat, în acelaşi timp:  ”Alături de Bulgaria, am avut un subiect pe care-l vom pune pe ordinea de zi a Consiliului şi sper ca în zilele următoare să încercăm să găsim câteva soluţii europene în interesul producătorilor şi în interesul pieţei laptelui şi a produselor lactate, mai ales că anul 2015 este un an în care, aşa cum ştiţi, se elimină cotele de lapte şi atunci cred că presiunea va creşte pe producători”, a mai spus Daniel Constantin.  
 
Ministrul Daniel Constantin a mai precizat că România a reuşit să atragă până în prezent 87% din fondurile europene alocate agriculturii şi dezvoltării rurale şi 100% din fondurile alocate prin Agenţia de Plăţi şi Intervenţii pentru Agricultură.
 

Etichete Comisia Europeanăajutoaremăsuri de sprijincultivatori de fructe şi legume perisabileembargoul rusescDaniel ConstantinBulgaria

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live