Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: INTERPELĂRI PARLAMENTARE Luni, 01 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Doina Saiciuc, corespondent RRA în Statele Unite

17 Ianuarie 2021
Vizualizari: 156
Comentează add

Joe Biden intenționează să își înceapă în forță mandatul și să anuleze încă din prima zi unele dintre cele mai controversate măsuri ale lui Trump.

Măsuri stricte de securitate la Washington, înaintea învestirii lui Biden

doina-saiciuc-corespondent-rra-in-statele-unite

Măsuri de securitate la Washington înaintea investirii președintelui Biden/ (ENG) WASHINGTON, DC - JANUARY 15: A VA National Guard soldier stands outside the razor wire fencing that surrounds the US Capitol on January 15, 2021 in Washington, DC. After last week's Capitol Riot the FBI has warned of additional threats against the US Capitol and in all 50 states. According to reports, as many as 25,000 National Guard soldiers will be guarding the city as preparations are made for the inauguration of Joe Biden as the 46th U.S. President. Liz Lynch/Getty Images/AFP  Liz Lynch / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP

Forțele de ordine americane sunt în alertă, după ce au primit informații cu privire la posibile proteste ale unor extremiști înarmați în toate cele 50 de state și în capitala Washington, pe 20 ianuarie, când Joe Biden va prelua conducerea țării.

În apropiere de Washington a fost arestat un bărbat care a prezentat un permis fals de participare la ceremonia de învestitură și care avea în autovehicul un pistol și peste 500 de gloanțe.

Cu doar 10 zile în urmă, susținători ai președintelui Donald Trump au luat cu asalt clădirea Capitoliului pentru a împiedica validarea alegerilor.

În primele sale  zece zile la Casa Albă, Joe Biden va anula prin ordine executive unele din cele mai controversate politici ale lui Donald Trump - a arătat într-un document publicat ieri viitorul șef de personal al Casei Albe, Ron Klain.

Ordinele executive se vor concentra asupra câtorva crize: COVID-19, criza economică, cea climatică și criza rasială.

Miercuri, 20 ianuarie, chiar după învestirea sa ca cel de-al 46-lea președinte al Statelor Unite, Joe Biden va emite un ordin executiv care va pune capăt interdicției intrării în Statele Unite a cetățenilor unor țări, în majoritate musulmane, un ordin executiv de revenire a Statelor Unite în acordul climatic de la Paris și va decide purtarea obligatorie a măștii pe proprietate federală și în mijloacele de transport în comun.

Klain a făcut anunțul într-un moment în care Washingtonul arată ca o bază militară. Au fost luate măsuri excepționale de securitate în Washington DC și în jurul capitoliilor statelor americane, înaintea ceremoniei de învestire a lui Joe Biden ca președinte al Statelor Unite.

Departamentul Securității Naționale a emis un nou buletin informativ, arătând că extremiștii interni reprezintă cea mai mare amenințare, iar  FBI a avertizat departamentele de poliție asupra potențialului unor demonstrații cu participanți înarmați, în afara capitoliilor celor 50 de state, începând cu sâmbătă până la 20 ianuarie, ziua în care Donald Trump va părăsi Casa Albă.


Etichete (ii)investirebidensecuritate

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live