Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Miercuri, 15 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Paul Poteraşi

1 Octombrie 2012
Vizualizari: 1504
Comentează add

În incinta Aeroportului "Henri Coandă" va funcţiona permanent o secţie de Jandarmerie care va avea în competenţă menţinerea ordinii publice în zona interioară, anunţă MAI

Măsuri sporite de siguranţă pe aeroporul "Henri Coandă"

paul-poterasi

Mircea Duşa. Foto: Agerpres.

O secţie de Jandarmerie va funcţiona permanent în incinta Aeroportului Internaţional "Henri Coandă", aceasta având în competenţă menţinerea ordinii publice în zonă.

Potrivit unui comunicat al MAI, această măsură face parte din cele dispuse de ministrul administraţiei şi internelor, Mircea Duşa, pentru creşterea nivelului de siguranţă publică pe Aeroportul Internaţional "Henri Coandă".

Secţia de Jandarmerie din aeroport va avea în competenţă menţinerea ordinii publice în zona interioară (săli de aşteptare, spaţii comerciale) şi exterioară (parcări şi căile de acces).

Totodată, raza de acţiune a Poliţiei de Frontieră a fost extinsă în zona publică, iar Poliţia Română a suplimentat numărul agenţilor din cadrul Biroului de Poliţie Transporturi Aeriene "Henri Coandă" - Otopeni.

Citiţi şi:
Comunicatul MAI.

"Am reorganizat forţele pe care MAI le are, în aşa fel încât cei care sosesc pe aeroport să se simtă în siguranţă, indiferent că sunt cetăţeni români sau străini.

"În acest sens am suplimentat efectivele Poliţiei Transporturi şi am înfiinţat acest post de jandarmi care va asigura patrularea în zona exterioară aeroportului 24 de ore din 24 de ore", a spus luni, potrivit Agerpres, ministrul administraţiei şi internelor, Mircea Duşa, cu prilejul prezenţei sale la inaugurarea secţiei de jandarmerie care va funcţiona în zona Aeroportului Internaţional "Henri Coandă".

Ministrul a adăugat că această supraveghere se va extinde până la DN 1.

"Este în pregătire o hotărâre de guvern cu un plan de măsuri foarte amplu privind securitatea aeroportuară.

"La aceste măsuri vor concura toate instituţiile statului care au atribuţii în acest domeniu", a afirmat Mircea Duşa.

Mircea Duşa a spus că guvernele trecute au redus numărul angajaţilor MAI, dar că printr-o bună repartizare a atribuţiilor şi prin redistribuirea lucrătorilor MAI se va asigura securitatea aeroporturilor din ţară şi a locaţiilor unde există trafic intens, printre care se numără şi Gara de Nord şi alte gări din ţară.

Ministrul Administraţiei şi Internelor a menţionat că măsurile de securitate de pe Aeroportul "Henri Coandă" au fost luate şi ca urmare a incidentului soldat cu moartea unei japoneze.

Întrebat dacă şi la Gara de Nord s-ar putea deschide o astfel de secţie de Jandarmerie, Mircea Duşa a precizat că va studia posibilităţile pentru a asigura şi în acea zonă siguranţa, dar a precizat că oamenii legii execută controale în fiecare noapte, iar efectivele MAI sunt prezente şi în Gara de Nord şi în alte locaţii aglomerate din ţară.


Etichete Mircea DuşaMAIJandarmerieHenri Coandă

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live