Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: 100% MUZICĂ Miercuri, 08 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Luiza Rosetti, Tulcea

3 Aprilie 2020
Vizualizari: 239
Comentează add

Îngrijitorii Centrului pentru Vârstnici "Sf. Nectarie" din Tulcea vor lucra în ture de câte șapte zile.

Măsuri speciale la Centrul pentru Vârstnici "Sf. Nectarie" din Tulcea

luiza-rosetti-tulcea

Foto: Arhivă.

Îngrijitorii din Centrul pentru Vârstnici "Sf. Nectarie" din municipiul Tulcea intră începând de astăzi într-un program special de lucru. Măsura a fost luată pentru prevenirea infectării persoanelor vârstnice care sunt vulnerabile, inclusiv în ceea ce privește infecția cu noul coronavirus. 

Din cei 660 de adulți îngrijiți în centrele de ocrotire a vârstnicilor din județ, 204 au peste 65 de ani și suferă de afecțiuni cronice, lucru care îi face și mai vulnerabili în ceea ce privește infectarea cu noul coronavirus. Din acest motiv, conducerea Direcției Generale de Asistență Socială a decis ca personalul auxiliar și cel de susținere, printre care se numără îngrijitorii și bucătării, să lucreze în ture de șapte zile pe săptămână.

Programul este pus în practică în Centrul din Tichilești, unde sunt 50 de asistați, iar începând de astăzi se aplică și la Centrul "Sf. Nectarie" din municipiul Tulcea, care numără aproape 40 de bătrâni. În cele două instituții s-au amenajat locuri speciale pentru personal, iar dacă numărul cazurilor de infecție cu noul coronavirus va crește în județ, turele de câte o săptămână se vor dubla.


Etichete (ii)tulceavarstnicicovid

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live