Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ROMANIA – STARE DE ALERTĂ- continuare Miercuri, 03 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

22 Mai 2019
Vizualizari: 895
Comentează add

Autorităţile române în domeniul reglementării energiei au avut discuţii, la Bruxelles, cu reprezentanţii Comisiei Europene.

Măsuri prin care consumatorii vulnerabili să fie protejaţi

florin-lepadatu

 Foto arhivă

Autorităţile române în domeniul reglementării energiei au avut discuţii, la Bruxelles, cu reprezentanţii Comisiei Europene, după ce, în luna martie, forul comunitar a sanţionat România pentru încălcarea legislaţiei în sectorul gazelor.

Vicepreşedintele ANRE, Zoltan Nagy, a explicat marţi, într-o conferinţă de profil, că piaţa românească de gaze nu era pregătită pentru liberalizare în 2017, motiv pentru care Guvernul a decis să plafoneze preţurile.

Comisia Europeană nu agreează măsura de a-i proteja pe toţi consumatorii casnici, însă argumentele părţii române sunt legate de caracterul temporar al acesteia, a mai declarat Zoltan Nagy: "Există bază legală şi pentru măsuri temporare la nivelul unor ţări membre, care sunt menite să protejeze anumite categorii de consumatori.

Faptul că la noi această protecţie este pentru toţi consumatorii casnici, s-ar putea să nu fie tocmai în regulă, dar suntem la nivelul de discuţii cu Comisia Europeană şi, după renunţarea la aceste măsuri temporare, să avem o piaţă, într-adevăr, liberalizată."

Zoltan Nagy a mai spus că, în continuare, trebuie luate măsuri prin care consumatorii vulnerabili să fie protejaţi în funcţie de evoluţia preţului la gaze naturale sau la energia electrică, relatează Rador.


Etichete Gaze

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live