Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: M3 - MUZICA DE LA 3 Vineri, 05 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

18 Martie 2020
Vizualizari: 386
Comentează add

Sunt măsuri al căror impact financiar este estimat la 2% din Produsul Intern Brut pentru următoarele trei luni, a precizat aseară ministrul de finanțe, Florin Cîţu.

Măsuri pentru susținerea economiei ar urma să fie adoptate azi de Guvern

radiojurnal

 Premierul desemnat Florin Cîțu. Foto: Arhivă/ Agerpres

Măsurile anunțate marți, 17 martie, de Guvern înseamnă, pentru mulți angajați, trimiterea în șomaj tehnic sau chiar concedierea. Se vor alătura celor afectați deja din domenii paralizate de efectele economice ale pandemiei, precum: turismul, transporturile de călători sau, mai nou, construcțiile de automobile.

În întreaga Europă se închid fabrici de mașini, iar marți s-a anunțat și în România că salariații de la Ford Craiova vor intra în șomaj tehnic.

Este o situație pentru care guvernul se pregătește de mai mult de o săptămână și ar urma să anunțe un pachet substanțial de măsuri pentru susținerea economiei. Sunt măsuri al căror impact financiar este estimat la 2% din Produsul Intern Brut pentru următoarele trei luni, a precizat aseară ministrul de finanțe, Florin Cîţu. O parte dintre acestea ar urma să fie adoptate chiar în ședința de guvern de astăzi.

Executivul doreşte ca, prin măsurile pe care le va adopta astăzi, să crească lichiditățile companiilor și să le sprijine la plata șomajului tehnic pentru angajații care își vor suspenda temporar activitatea.

De asemenea va fi extins termenul pentru plata impozitelor locale și se vor stimula capacitățile de producție pentru cât mai multe bunuri necesare în această perioadă de criză, cum ar fi materiale sanitare de protecție și dezinfectanți.

(S.S.)


Etichete economiePIBproducțieFlorin Cîțu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live