Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECTIA DE MUZICĂ - SUCCESELE MUZICII ROMÂNEŞTI (R) Luni, 08 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

26 Ianuarie 2020
Vizualizari: 1285
Comentează add

Măsuri pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu noul coronavirus

radiojurnal

 Aeroport international. Foto: Arhivă/ Agerpres/ AP

Institul de Sănătate Publică a tipărit pliante cu informaţii despre noul coronavirus, care sunt distribuite călătorilor ce ajung pe aeroporturile din România.
 
Aeroportul Henri Coandă din capitală nu are echipament de monitorizare a temperaturii cororale, însă au fost amplasate panouri informative şi sunt două echipe medicale şi două ambulanţe pregătite de intervenţie.
 
Materiale informative sunt oferite pasagerilor şi la Târgu Mureş - după cum a precizat şeful Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică, Iuliu Moldovan:
 
Iuliu Moldovan: Dacă există manifestări de tip gripal, cu febră, dureri musculare şi antecedente de călătorie în China sau contact cu persoane care au călătorit în China, persoanele respective să fie atente la orice simptomatologie care seamănă cu o simptomatologie de tip gripal să se prezinte la Clinica de boli infecţioase din Târgu Mureş sau cea din teritoriu.

Pasagerul cu simptome de gripă, preluat aseară de o ambulanţă imediat după ce a aterizat la Bucureşti, nu este infrectat cu noul coronavirus - spun reprezentanţii Ministerului Sănatăţii.
 
Cetăţeanul fusese în China în urmă cu trei luni, dar perioada de incubaţie a virusului nu depăşeşte 14 zile.
 

Etichete coronavirusprevenireInstitul de Sănătate Publică

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live