Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Marţi, 26 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Roxana Vasile, Paris

18 Ianuarie 2012
Vizualizari: 1924
Comentează add

Cele mai importante măsuri adoptate vizează intrarea în şomaj parţial şi scutirea întreprinderilor de plata unei taxe la angajarea unor tineri.

Măsuri pentru combaterea şomajului în Franţa

roxana-vasile-paris

Preşedintele Franţei, Nicolas Sarkozy. Foto: Reuters

Preşedintele Franţei, Nicolas Sarkozy, a convenit împreună cu partenerii sociali, sindicate şi patronate, o serie de măsuri de combatere a şomajului, aflat la cel mai înalt nivel din ultimii 12 ani.

Cele mai importante, dar şi cele mai urgente, dată fiind situaţia economică financiară din zona euro, vizează intrarea în şomaj parţial şi scutirea întreprinderilor de plata unei taxe la angajarea unor tineri.

Alte proiecte mai ample, precum reforma pregătirii profesionale pentru cei care îşi pierd locurile de muncă şi finanţarea programelor de protecţie socială vor fi definitivate în perioada următoare. 

La capătul a mai bine de patru ore de discuţii şi în contextul unei situaţii economice, pe care preşedintele Nicolas Sarkozy a calificat-o drept "gravă", membrii Executivului de la Paris şi reprezentanţi ai sindicatelor şi patronatelor, au decis să ia o serie de măsuri de urgenţă.

"Prima priveşte şomajul parţial. Vom face totul ca să evităm ruperea legăturii între angajat şi angajator, pentru a-i menţine pe salariaţi în activitate, chiar şi parţială. Vom face în aşa fel încât să le oferim acestora pregătire profesională în timpul lor liber, în loc sa fie daţi afară. Totodată, întreprinderile nu vor plăti nici o taxă la angajarea celor foarte tineri", a declarat Nicolas Sarkozy.

Pe lângă aceste măsuri de urgenţă, şeful statului francez a enumerat şi şase domenii asupra cărora guvernul se va apleca cu predilecţie în următoarea perioadă.

"Vom face o reformă radicală a pregătirii profesionale, fiecare şomer să beneficieze de o astfel de pregatire pentru ca, la finalul ei, să fie în măsură să accepte oferta de loc de muncă. De asemenea, este absolut necesar ca tinerii să fie sprijiniţi, prin formare şcolară, să intre în câmpul muncii", a explicat preşedintele Franţei. 

Preşedintele Nicolas Sarkozy a mai vorbit de măsuri în perspectivă şi pentru finanţarea protecţiei sociale, şi pentru finanţarea industriei, cu posibilitatea creării unei structuri specializate.

În fine, până la sfârşitul acestei luni, va fi precizată forma unui proiect privind impozitarea tranzacţiilor financiare.


Etichete FranţaşomajNicolas Sarkozyîntreprinderifaliment

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live