Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PRIETENII DE LA RADIO Luni, 03 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

5 Februarie 2021
Vizualizari: 333
Comentează add

Măsuri decise pentru începerea școlii.

Măsuri decise pentru începerea școlii

radiojurnal

  

În scenariul verde toți copiii vor merge la școală indiferent de forma de învățământ - a anunțat ministrul educației Sorin Cîmpeanu.

În fiecare localitate se va ține cont de evoluția epidemiologică și rata incidenței cumulate la 14 zile, iar programul în școli se va face în funcție de trei scenarii:  roșu, galben și verde

. În scenariul roșu școala se va face doar online.

De asemenea, sălile de clasă vor fi amenajate astfel încât să fie asigurată distanțarea fizică de un metru între elevi.

Elevii și întreg personalul unităților școlare vor purta mască în permanență atunci când se află în incinta școlilor, iar sălile de clasă vor fi aerisite periodic.

Adriana Turea spune ce alte măsuri s-au decis pentru începerea școlii.


Reporter: Ministrul educației, Sorin Cîmpeanu, a precizat că la apariția primului caz de infecție în grădiniță și învățământul primar vor fi suspendate cursurile pentru 14 zile. În cazul învățământului gimnazial și liceal la apariția primului caz se declanșează o anchetă epidemiologică, se recomandă testarea și se va face o analiză de către DSP. Sorin Cîmpeanu a spus că dacă apare al doilea caz se suspendă cursurile.


Sorin Cîmpeanu: "Sunt 149 de localități în scenariul roșu; sunt 903 localități în scenariul galben în care vor merge copiii de grădiniță, vor merge cu prezența fizică clasele I - IV, plus clasa pregătitoare și, de asemenea, vor merge elevii din clasele terminale, care vor susține examene naționale în curând. Dacă vorbim de examene naționale am semnat ordinul de ministru pentru adaptarea la realități a programei de examene naționale - evaluare națională și bacalaureat."


Reporter: Ministrul sănătăţii, Vlad Voiculescu, a recomandat părinților să evalueze copiii acasă și păstrarea acestora la  domiciliu în cazul unor eventuale simptome de boală. De asemenea, părinții trebuie să își exprime acordul informal pentru testare.


Vlad Voiculescu: "Testarea se va face pentru cadrele didactice care au simptome, de asemenea, pentru copiii care au simptome. Testarea se va face în cabinete medicale sau într-un izolator. De asemenea, atunci când un copil este testat pozitiv, acei colegi care au interacționat cu copilul diagnosticat cu COVID-19 vor trebui să fie testați, de asemenea, dacă există un consimțământ al părintelui. Dacă nu există un consimțământ atunci se va lua legătura cu medicul de familie."


Reporter: De asemenea, Vlad Voiculescu a subliniat că nu sunt necesare adeverințe medicale pentru începerea școlii.


Etichete şcoalăelevi(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live