Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Joi, 01 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radio România Târgu Mureş

6 Decembrie 2019
Vizualizari: 643
Comentează add

Concursul se desfăşoară sub formă de test-grilă cu 200 de întrebări pentru fiecare domeniu, identice pentru toate centrele universitare, pe o durată de patru ore.

Măsuri de securitate speciale la rezidențiatul de la UMFST Târgu Mureș

radio-romania-targu-mures

   Foto: Arhivă RRA.

Ministerul Sănătății organizează duminică, 8 decembrie, concurs național de intrare în rezidențiat în domeniile medicină, medicină dentară și farmacie. Examenul are loc în centrele universitare din București, Cluj-Napoca, Craiova, Iași, Timișoara și Târgu Mureș.

La Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie ”George Emil Palade” din Târgu Mureș, peste 750 de candidați și-au depus dosarele, cei mai mulți, aproape 550, la medicină.

Rectorul UMFST, Leonard Azamfirei: "Suntem în perioada în care comisiile de specialitate elaborează subiectele de examen, întrebările, iar duminică va avea loc examenul propriu zis. Comisia de elaborare a subiectelor este formată de profesori din toate centrele universitare și ei sunt, de marți, izolați într-o locație securizată, de unde nu vor ieși până după terminarea examenului. Toate autoritățile implicate în ordinea publică vor fi prezente în ziua de duminică".

Inspectoratul Județean de Jandarmi Județean Mureș va fi prezent duminică pentru a preveni orice eveniment care ar duce la perturbarea ordinii și liniștii publice. În paralel, jandarmii asigură paza comisiei și transportul subiectelor.

Concursul se desfăşoară sub formă de test-grilă cu 200 de întrebări pentru fiecare domeniu, identice pentru toate centrele universitare, pe o durată de patru ore.

Alegerea unui loc sau post este condiţionată de obţinerea unui punctaj minim de promovare de 60% din punctajul maxim realizat la nivel naţional pentru cele 200 de întrebări. 


Etichete UMFST Târgu MureșrezidenţiatLeonard Azamfireimedicină

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live