Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MARI CONCERTE Luni, 15 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

27 Iulie 2020
Vizualizari: 504
Comentează add

Autorităţile ar putea impune obligativitatea purtării măştii de protecţie în spaţiile deschise aglomerate, a spus premierul Ludovic Orban.

Masca ar putea fi obligatorie „și în spaţiile deschise foarte aglomerate”

radiojurnal

Foto: gov.ro

Premierul Ludovic Orban a anunţat astăzi că autorităţile ar putea impune obligativitatea purtării măştii de protecţie şi în aer liber, în spaţiile deschise foarte aglomerate, cum sunt cele de pe litoral sau pieţele. O altă măsură aflată în analiză este limitarea programului teraselor. Ludovic Orban a subliniat că deocamdată aceste măsuri sunt discutate şi că nu s-a luat o decizie.

Ludovic Orban: Există mai multe măsuri în analiză: limitarea programului pentru terase, pentru clubujri, respectarea regulilor de distanţare pe plaje. E foarte greu de identificat dacă un grup de persoane reprezintă o familie sau nu, şi atunci putem impune respectarea regulilor de distanţare pentru toţi cei care sunt pe plajă. Am avut discuţii cu mai mulţi prefecţi, mai mulţi reprezentanţi din comitete judeţene pentru situaţii de urgenţă care ne-au spus că sunt locuri chiar şi în aer liber, de exemplu o piaţă sau o faleză, unde, din cauza aglomeraţiei, există risc de răspândire şi discutăm şi posibilitatea de a impune obligativitatea purtării măştii în astfel de spaţii foarte aglomerate. E în analiză, nu am luat încă nicio decizie, dar încercăm să luăm măsuri punctuale care să reducă riscul de răspândire în posibile zone cu risc mare de răspândire.

Premierul Ludovic Orban a mai declarat, la finalul unei şedinţe a PNL, că executivul ar putea majora alocaţiile pentru copii în etape, dar cunatumul şi ritmul de creştere depind de prognozele economice.


Etichete (ii)mascaobligatoriuorban

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live