Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TEATRU NAŢIONAL RADIOFONIC Duminică, 29 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Emil Groza, corespondent RRA în Ungaria

5 Iunie 2011
Vizualizari: 1999
Comentează add

O grupare a radicalilor ungari organizează în fiecare an acţiuni prin care îşi exprimă nemulţumirea faţă de Tratatul de la Trianon, prin care Ungaria a pierdut două treimi din teritoriu.

Marş de protest la Budapesta faţă de tratatul de la Trianon

emil-groza-corespondent-rra-in-ungaria

Marş de comemorare a Tratatului de la Trianon. Foto: Agerpres.

Câteva sute de persoane au participat sâmbătă seara la Budapesta la un marş de protest faţă de Tratatul de la Trianon, de după primul război mondial, prin care Ungaria a pierdut două treimi din teritoriu ce au intrat în componenţa unor state noi.

Traseul marşului a inclus câteva ambasade, între care a României.

Manifestaţia a fost iniţiată de Mişcarea de Tineret '64 de Comitate', o grupare a radicalilor ungari, care organizează în fiecare an acţiuni prin care îşi exprimă nemulţumirea faţă de Tratatul de la Trianon, semnat în 4 iunie 1920.

Participanţii la manifestaţie, în principal tineri, printre care mulţi îmbrăcaţi în tricouri negre cu harta Ungariei mari sau în haine de camuflaj, s-au adunat întâi la un concert cu muzică rock, după care au pornit într-un marş pe străzile din Budapesta, purtând steaguri arpadiene, folosite de regulă de extrema dreaptă la adunări, steaguri ale Partidului Jobbik şi afişe pe care scria "Dreptate pentru Ungaria".

Pe traseu s-au oprit întâi în faţa Ambasadei Serbiei, după care s-au deplasat la sediul Ambasadei României, unde au fost rostite discursuri de pe remorca unui camion vechi şi s-a scandat în mai multe rânduri "Vesszen Trianon", adică "Să piară Trianon".

Poliţia a luat măsuri sporite de siguranţă în zona ambasadelor aflate pe traseul marşului


Etichete TrianonBudapestaUngariamarşprotest

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live