Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TEATRU NAŢIONAL RADIOFONIC Miercuri, 02 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

6 Aprilie 2017
Vizualizari: 724
Comentează add

Reprezentanta formaţiunii de extremă dreaptă "Frontul Naţional", Marine Le Pen, înregistrează 25% din preferinţe, fiind urmată foarte aproape de centristul Emmanuel Macron.

Marine Le Pen, pe primul loc în intenţia de vot la prezidenţiale în Franţa

radiojurnal

  Foto: pixabay.com.

În Franţa, ultimele sondaje pentru alegerile prezidenţiale de peste două săptămâni, arată că reprezentanta formaţiunii de extremă dreaptă "Frontul Naţional",  Marine Le Pen, rămâne pe primul loc, cu aproximativ 25% din intenţiile de vot.

Marine Le Pen este urmată îndeaproape de centristul Emmanuel Macron, iar pe locul al treilea, se plasează reprezentantul Forţelor de Dreapta, Francois Fillon, cu aproape 20% din intenţiile de vot.

Sondajele au fost făcute după dezbaterea televizată de marţi seară, dintre candidaţi.

Pe de altă parte, deocamdată 40% din electoratul Hexagonului ar fi indecis.

Dezbaterea televizată i-a reunit pe toţi cei 11 candidaţi la prezidenţialele din Franţa, dintre care şase sunt cotaţi ca neavând şanse. 

Corespondentul nostru, Anton Cazacu, precizează că în cursul dezbaterii televizate, cel mai convingător a fost se pare reprezentantul Forţelor de Stânga, Jean Luc Mélenchon, potrivit unui sondaj de opinie care arată că el i-a impresionat pozitiv pe 25% dintre telespectatori. Al doilea s-a clasat Emmanuel Macron, cu 21% de opinii favorabile, urmat de Francois Fillon, cu 15%, în timp ce Marine Le Pen, nu i-a convins decât pe 11% dintre telespectatori.

În ceea ce priveşte fondul dezbaterii, candidaţii au trebuit să se limiteze la numai câteva teme şi, înainte de orice, la felul în care fiecare dintre ei vrea să combată şomajul şi să creeze locuri de muncă.  

O bună parte a dezbaterii a vizat constrângerile de natură economică pe care le impune apartenenţa la UE.

Mai toţi candidaţii au propus soluţii menite să îi protejeze pe francezi în faţa terorismului, mai ales în contextul situaţiei din Orientul Mijlociu şi a răspândirii integrismului islamic în Franţa.

Partea cea mai virulentă a dezbaterii a fost cea privitoare la corupţie şi la măsurile meinite să o combată. 


Etichete Franţasondajealegeri prezidenţialeMarine Le PenEmmanuel MacronFrancois Fillon

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live