Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECTIA DE MUZICĂ - OMUL CU CHITARA Duminică, 05 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Carmen Gavrilă

18 Ianuarie 2010
Vizualizari: 1679
Comentează add

Românul captiv pe petrolierul "Maran Centaurus" a fost eliberat.

Marinar român, eliberat de piraţii somalezi

carmen-gavrila

Petrolierul "Maran Centaurus", Foto: AFP

Ministerul de Externe de la Bucureşti anunţă că a fost eliberat petrolierul "Maran Centaurus”, capturat de piraţii somalezi pe 29 noiembrie anul trecut.

Cetăţeanul român aflat la bordul navei este în stare bună, la fel ca întregul echipaj. Ambasada României la Atena a informat-o deja pe soţia cetăţeanului român în legătură cu eliberarea echipajului.

Marinarii aflaţi la bordul petrolierului Maran Centaurus - 16 filipinezi, nouă greci, doi ucraineni şi un român - ar fi primit din partea piraţilor câte 500 de dolari, pentru "buna cooperare" de care au dat dovadă în captivitate, susţine organizaţia Ecoterra International citată de AFP.

Piraţii somalezi au eliberat superpetrolierul grec Maran Centaurus, se pare , după achitarea unei răscumpărări de peste cinci milioane de dolari, una dintre cele mai mari achitate până acum, şi care a declanşat dispute între grupurile de piraţi, întârziind eforturile de eliberare a navei şi a celor 28 de membri ai echipajului.

 

"Nava este liberă. Se pregăteşte să părăsească portul Harardhere", controlat de piraţi, a declarat reprezentantul Programului de asistenţă a marinarilor, Andrew Mwangura.

 

Proprietarul navei, compania greacă Maran Tankers Management Inc. şi Forţa europeană pentru combaterea pirateriei - Atalanta - au confirmat eliberarea petrolierului.

 

Petrolierul Maran Centaurus, care naviga sub pavilion grec, a fost deturnat la sfârşitul lui noiembrie. Nava încărcată cu ţiţei plecase din Jeddah (Arabia Saudită) şi urma să ajungă la New Orleans, în Statele Unite.


Etichete piraţi somalezipetroliergrec

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live