Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI * Meteo * Sport Duminică, 03 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Mona Constantinescu, Constanţa

13 Ianuarie 2018
Vizualizari: 848
Comentează add

Forţele Navale Române au început primele exerciţii în Marea Neagră din acest an, în cooperare cu partenerii din Alianţa Nord-Atlantică.

Marina militară a început primele exerciţii în Marea Neagră din acest an

mona-constantinescu-constanta

  Arhivă Foto: Mona Constantinescu.

Forţele Navale Române au început primele exerciţii în Marea Neagră din acest an, în cooperare cu partenerii din Alianţa Nord-Atlantică.
 
Aplicaţiile din aceste zile prefaţează exerciţii mai ample, programate la sfârşitul acestei luni şi începutul lui februarie, când în Marea Neagră vor veni grupările NATO permanente din Mediterană.
 
Fregata "Regele Ferdinand", cu un elicopter Puma la bord, se află în prezent în largul Mării Negre, alături de distrugătorul american USS Carney şi un submarin ce aparţine forţelor navale ale Turciei pentru câteva exerciţii menite să dezvolte interoperabilitatea maritimă între armatele statelor membre NATO.
 
Exerciţiile principale la care iau parte marinarii militari români, americani şi turci în aceste zile sunt axate pe dezvoltarea aptitudinilor necesare luptei în mediul submarin.
 
Planurile prevăd, de asemenea, şi exerciţii de luptă cu focul şi cu găurile de apă, de abandon al navei sau de remediere a unor avarii ce pot interveni la tehnică.
 
În timpul manevrelor de intrare şi ieşire din port au fost exersate procedurile de contracarare a unor eventuale atacuri teroriste cu ambarcaţiuni rapide.

Etichete marina militaraMarea NeagraNATO

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live