Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PSIHOLOGUL MUZICAL (Continuare) Sâmbătă, 16 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ioana Dogaru

28 Noiembrie 2011
Vizualizari: 1750
Comentează add

Patronul Politehnicii Timişoara, Marian Iancu a fost judecat pentru evaziune fiscală, asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni şi spălare de bani. Sentinţa poate fi contestată.

Marian Iancu, condamnat la zece ani de detenţie

ioana-dogaru

Marian Iancu. Foto: Agerpres.

Patronul Politehnicii Timişoara, Marian Iancu, a fost condamnat la zece ani de detenţie în dosarul Rafo, de către Tribunalul Bucureşti, care a decis şi condamnarea fratelui acestuia, Octavian Iancu, la nouă ani de închisoare.

Decizia tribunalului poate fi constestată la Curtea de Apel Bucureşti.

Trimişi în judecată în 2005 aceştia  au fost judecaţi pentru evaziune fiscală, asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni şi spălare de bani, ne-a transmis redactorul Radio România, Diana Surdu.   

Marian Iancu, preşedinte al Consiliului de Administraţie al Clubului de fotbal Politehnica Timişoara, a fost acuzat în dosarul "Rafo-Carom" de complicitate la înşelăciune, instigare la abuz în serviciu contra intereselor persoanei, spălare de bani, precum şi constituirea şi apartenenţa la un grup de infracţionalitate organizată.

Potrivit anchetatorilor, Marian Iancu ar fi creat, alături de omul de afaceri Ovidiu Tender, un prejudiciu bugetului de stat de aproximativ 2.700 miliarde de lei vechi.

În perioada ianuarie-decembrie 2003 ar fi contribuit la realizarea unor circuite financiare frauduloase, în scopul disimulării sursei ilicite a sumelor de bani obţinute din infracţiunile săvârşite, fapte pentru care a fost acuzat de spălare de bani, mai spun procurorii.

Tribunalul Bucureşti a admis, la 4 aprilie 2006, cererea procurorilor Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ) de arestare preventivă, pentru 30 de zile a omului de afaceri Marian Iancu acuzat în dosarul "Rafo-Carom".

Împotriva acestei sentinţe Marian Iancu a formulat recurs la Curtea de Apel Bucureşti care la 14 aprilie 2006 a casat această sentinţa şi a trimis dosarul spre rejudecare, Tribunalului Bucureşti. 


Etichete Marian IancudetenţiedosartribunalRafo-CaromOvidiu TenderPolitehnica Timişoara

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live