Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (CONTINUARE) Miercuri, 21 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

14 August 2019
Vizualizari: 880
Comentează add

Marele praznic al Adormirii Maicii Domnului, este precedat de tradiţionalul pelerinaj la Mănăstarea Nicula, din judeţul Cluj.

Marele praznic al Adormirii Maicii Domnului

florin-lepadatu

 Icoana Maicii Domnului de la Nicula. Foto Arhivă (Remus Rădulescu)

Marele praznic al Adormirii Maicii Domnului, este precedat de tradiţionalul pelerinaj la Mănăstarea Nicula, din judeţul Cluj.

Procesiunea începe miercuri la prânz.

Evenimentele de acolo amintesc de anul 1699, când o icoană aflată în biserica din Nicula a lăcrimat vreme de 3 săptămâni.

Reporter Claudiu Pădurean: "Pelerinajul tradiţional de Adormirea Maicii Domnului strânge în fiecare an mari mulţimi de oameni.

Ortodocşi se adună la Mănăstirea din Deal, unde vor participa la o Liturghie oficiată de un sobor de preoţi şi călugări, condus de Înaltpreasfinţia Sa Andrei Andreicuţ, mitropolitul ortodox al Clujului.

Greco-catolicii se vor aduna în curtea bisericii parohiale din sat, unde Liturghia va fi oficiată de proţi conduşi de Preasfinţia Sa Florentin Crihalmeanu, episcopul român Unit de Cluj Gherla.

Tot episcopul greco-catolic va conduce azi, în ajunul sărbătorii, de la ora 16:00, un grup de pelerini care vor porni pe jos din Gherla spre Nicula.

Ei vor duce Moaştele Fericitului Iuliu Hossu, vestitorul Unirii Transilvaniei cu regatul României de la 1 Decembrie 1918 şi totodată primul cardinal român din istorie.

Oamenii vin la Nicula pentru a se ruga în faţa unei icoane a Fecioarei Maria cu Pruncul Iisus, pictată de preotul Luca din Iclod în 1681.

În 1699, potrivit rapoartelor armatei austriece, icoana a lăcrimat."


Etichete Adormirea Maicii Domnului

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live