Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE Vineri, 29 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cristina Ghioca

16 Mai 2013
Vizualizari: 1944
Comentează add

Cristian Mungiu revine la Cannes în calitate de membru al juriului care este condus de Steven Spielberg. În cursa pentru trofeul Palme d'Or se află 20 de filme.

"Marele Gatsby" deschide Festivalul de Film de la Cannes

cristina-ghioca

Actorii Leonardo DiCaprio şi Amitabh Bachchan(dr) anunţă deschiderea Festivalului de la Cannes. Foto: Festival de Cannes/facebook.com

Cea de-a 66-a ediţie a Festivalului de Film de la Cannes a debutat, miercuri seară, cu proiecţia mult aşteptatului lungmetraj "Marele Gatsby", o nouă ecranizare a romanului omonim scris de Francis Scott Fitzgerald, cu Leonardo DiCaprio în rolul principal.

Pelicula a obţinut încasări de peste 50 de milioane de dolari încă din primul weekend de proiecţii, o sumă care reprezintă jumătate din bugetul său de producţie.

În cursa pentru trofeul Palme d'Or se află 20 de filme, informează Associated Press.

Anul acesta producţiile se axează pe prezentarea unor poveşti de viaţă.

Deja premiaţi la Cannes, americanii Steven Soderberg şi fraţii Coen şi franco-polonezul Roman Polanski vor prezenta în acest an filmele "Behind the candelabra", "Inside Llewyn Davis" şi "La vénus ? la fourrure".

Cristian Mungiu revine la Cannes în calitate de membru al juriului care este condus de Steven Spielberg, în timp ce în secţiunea Quinzaine des Réalisateurs a fost selecţionat cel mai recent scurtmetraj al lui Radu Jude, "Ca o umbră de nor".

Cannes-ul reprezintă cea mai mare piaţă de film din lume, cu peste 10.000 de participanţi, 4.000 de pelicule prezentate, 1.500 de proiecţii şi o cifră de afaceri, anul trecut, de aproape un miliard de dolari.


Etichete CannesFestivalfilmMarele GatsbyCristian MungiuLeonardo di Caprio

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live