Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: VATRA LUMINOASĂ Sâmbătă, 23 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Aura Neag, Londra

14 Iulie 2020
Vizualizari: 415
Comentează add

Guvernul britanic vrea să elimine componentele Huawei și din rețeaua existentă în următorii ani.

Marea Britanie va renunța la Huawei în cazul dezvoltării rețelelor 5G

aura-neag-londra

 Foto: pixabay.com.

Marea Britanie urmează să renunțe la serviciile companiei chineze Huawei în dezvoltarea rețelelor sale de telefonie 5G.

Mai mult chiar, guvernul britanic vrea să elimine componentele Huawei și din rețeaua existentă în următorii ani, într-un semnal clar de revizuire a relației sale cu China.

Îmbunătățirea rețelelor de telefonie în Marea Britanie este o prioritate a guvernului de la Londra. Până acum şase luni Huawei era considerată favorită pentru instalarea rețelelor de nouă generație 5G, astăzi însă guvernul de la Londra este așteptat să anunțe oficial că renunță la serviciile companiei chineze, companie care susține că are un management independent, dar despre care se crede că răspunde la comenzile politice ale guvernului comuniste de la Beijing. 

Guvernul britanic nu doar că nu va mai colaborat cu Huawei, dar va și elimina treptat echipamentele deja instalate de compania chineză în rețeaua sa. Decizia este luată la presiunea Statelor Unite, care acuză Huawei că ar fi o cale către spionaj, furt intelectuale și atacuri cibernetice. 
 
Reprezentanții administrației americane au declarat public că Statele Unite ar putea să nu mai împărtășească informații secrete cu aliații dacă vor colabora cu Huawei. Decizia de astăzi este și un semn clar de revizuire a relației Marii Britanii cu China, în contextul pandemii de coronavirus, dar și a evenimentelor recente din Hong Kong, fostă colonie britanică.
 
Guvernul de la Beijing a adoptat recent o lege a securității naționale care restrânge drepturile și libertățile din Hong Kong, un semnal clar că guvernul comunist chinez devine tot mai autoritar.

Etichete 5gcomunicațiirețeleinternetHuawei

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live