Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (CONTINUARE) Vineri, 03 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

7 Octombrie 2021
Vizualizari: 317
Comentează add

Milioane de consumatori au fost mutați la alte firme, cu tarife ma mari.

Marea Britanie: Mai multe companii furnizoare de gaz au dat faliment

radiojurnal

 Foto: Arhivă.

Prețurile la energie electrică și gaze naturale au înregistrat niveluri record în toată lumea, iar guvernele caută soluți pentru a face față situației.
 
În Marea Britanie, de exemplu, prețurile la utilități pentru consumatorii casnici sunt plafonate; nu și pentru companii, însă, care avertizează că prețurile produselor din magazine vor crește considerabil și vor duce la o scădere a puterii de cumpărare pentru oamenii de rând. Corespondentul RRA Aura Neag a asistat la o conferință majoră pe teme de energie, desfășurată la Londra.
 
Reporter: În Marea Britanie, prețurile pentru consumatorii casnici sunt plafonate de guvern, însă în ultimele săptămâni mai multe companii furnizoare de gaz au dat faliment și milioane de consumatori au fost mutați la alte firme, cu tarife ma mari.
 
Facturile la gaz pentru 15 milioane de familii din Marea Britanie au crescut considerabil în ultima lună.
 
În cadrul unei conferințe pe tema energiei, desfășurată la Londra, ministrul pentru mediul de afaceri, Kwasi Kwarteng, a dat asigurări populației că guvernul va încerca să țină prețurile pentru consumatorii individuali sub control, însă a admis că piața energiei rămâne extrem de instabilă.
 
Kwasi Kwarteng: Cred că va fi o situație dificilă. Este foarte posibil să vedem și alte companii care vor fi nevoite să iasă de pe piață. Guvernul nu va folosi bani publici ca să salveze companii private care eșuează.
 
Prețurile la utilități sunt plafonate doar pentru consumatorii individuali, nu și pentru firme.
 
Directori de supermaketuri, producători de alimente și alte produse de bază avertizează că prețurile din magazine vor crește considerabil, din cauză că, la rândul lor, au cheltuieli mult mai mari la utilități. Acest lucru va duce la inflație, adică o putere mai mică de cumpărare pentru oamenii de rând.

Etichete marea britanieenergiegazefacturiscumpiricompanii de gazefaliment(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live