Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ROMÂNII DE PRETUTINDENI Sâmbătă, 16 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radu Dobriţoiu

27 Noiembrie 2018
Vizualizari: 674
Comentează add

Timp de 15 zile, până pe 2 Decembrie, se desfăşoară "Maratonul Unirii".

Maratonul Unirii organizat de Armată şi Jandarmerie

radu-dobritoiu

Maratonul Unirii a început pe 17 noiembrie şi se va încheia pe 2 decembrie. Timp de 15 zile fruntaşul Vlasie Alexandru din Batalionul 300 Infanterie Mecanizata "Sfântul Andrei" și plutonierul major Onofrei Cristian din Inspectoratul de Jandarmi Judeţean "Dunarea de Jos" Galaţi vor duce, in Garnizoanele Focşani, Buzău, Braşov, Făgăraş, Sibiu şi Alba Iulia, mesajul urmaşilor dorobanţilor Regimentului 11 Dorobanţi "Siret" Galaţi, la 100 de ani de la Marea Unire.

În prezența prietenilor și a colegilor, Alexandru și Cristian au pornit în cursa vieții lor care va însuma peste 500 de km, informează site-ul www.armataromaniei.ro.

Refăcând traseul regimentului gălăţean din Campania anului 1916, prin Valea Buzăului, colegii noştri se vor reculege la monumentele eroilor români, de pe traseu şi vor marca, simbolic, data de 14/27 august 1916, ora 23:00, zi in care Regimentul 11 Dorobanţi a cucerit  Crasna, fosta vamă cu Imperiul Habsburgic.

Nu va fi uşor, dar orice efort este incomensurabil mai mic faţă de ceea ce au făcut înaintaşii noştri, acum, mai bine de 100 de ani.

În fiecare garnizoană prin care vor trece, militarii gălăţeni vor sosi în unităţi si subunităţi aparţinând Jandarmeriei Române şi vor pleca din unităţi şi Mari Unităţi aparţinând Ministerului Apărării Naţionale, iar la data de 1 Decembrie vor intra în Garnizoana Alba Iulia.

Simbolic, vineri, 16 noiembrie, Comandantul Garnizoanei Galaţi şi a Batalionului 300 Infanterie Mecanizată Galaţi, domnul locotenenr colonel Ilie Melinte i-a prezentat pe cei doi contingentului ce urmează a fi dislocat in Teatrul de Operaţii Afganistan şi le-a urat drum bun şi să ducă cu onoare şi cinste tradiţia de lupta şi gloria regimentului în garnizoanele prin care vor trece.

Adunaţi la Monumentul eroilor Regimentului 11 Dorobanţi, cei doi militari împreună cu comandanţii unităţilor din care provin, au adus un omagiu celor care au luptat pentru independenţa României.

 Comandantul Jandarmeriei Galaţi, domnul colonelul Vasilică Dănuţ, i-a felicitat pe cei doi militari şi le-a transmis că jandarmii îi vor însoţi pe tot traseul pentru a le asigura securitatea iar prin sprijinul unităţilor aparţinând IGSU, un paramedic SMURD se va afla alături de echipajul de jandarmi, pentru monitorizare medicală.

***

"Maratonul Unirii" este un proiect iniţiat de Jandarmeria Galaţi, în parteneriat cu Batalionul 300 Infanterie Mecanizată " Sfântul Andrei" şi finanţat de Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale.


Etichete Maratonul UniriiJandarmeria GalatiVlasie Alexandru

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live