Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: M3 - MUZICA DE LA 3 Marţi, 05 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Daniela Coman, corespondent RRA în Franța

14 Iunie 2014
Vizualizari: 1249
Comentează add

La Tulcea, în cadrul Festivalului Internaţional de Filme Documentare Pelicam, vor rula documentare din Spania, Bulgaria, Germania, Estonia, Franţa, Statele Unite şi Canada.

Maraton de filme documentare la Tulcea

daniela-coman-corespondent-rra-in-franta

 Sală de cinema. Foto: wikipedia.org

La Tulcea, urmează un maraton de două zile de filme documentare despre oameni şi mediu în cadrul Festivalului Internaţional de Filme Documentare Pelicam.

Competiţia a început aseară cu proiecţia unei capodopere a genului.

"La Fête Sauvage", "Sărbătoarea Sălbatică", filmul regizorului francez Frédéric Rossif produs în 1976, dar care se menţine de atunci în top 10 cele mai bune filme documentare din lume, o capodoperă despre cele mai spectaculoase animale de pe planetă, a fost proiectat vineri seară în premieră în România în deschiderea Pelicam.

Însă vedetele serii de deschidere au fost, fără îndoială, cei 60 de voluntari, tineri tulceni de 14, 15, 16 ani care de câteva săptămâni fac promovare şi pregătiri şi care au fost la înălţime aseară la sosirea invitaţilor şi a publicului.

"Dacă noi, adolescenţii, ne implicăm, consider că şi ceilalţi ne vor urma exemplul. Delta Dunării are nevoie de o mână de ajutor. Acest proiect este exact cheia salvării.

"Am fost şi anul trecut şi am fost la majoritatea proiecţiilor şi mi s-au părut foarte interesante. Am vrut să ajut", au spus tinerii tulceni.

Sâmbătă, la Tulcea, la Centrul Cultural "Jean Bart", dar şi pe înserat în piaţa centrală a oraşului pe un ecran gigant vor rula documentare din Spania, Bulgaria, Germania, Estonia, Franţa, Statele Unite şi Canada şi se dă startul atelierelor de lucru. 


Etichete Tulceafilme documentaremaratonPelicamvoluntarioamenimediuFrederic Rossif

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live