Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CA PE ROATE (CONTINUARE) Marţi, 30 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Adriana Turea

24 Octombrie 2021
Vizualizari: 252
Comentează add

În marile orașe din România sunt în plină desfășurare maratoane de vaccinare.

Maratoane de vaccinare în marile orașe din România

adriana-turea

 FOTO: RoVaccinare.ro.

Realizator: Ciprian Sasu - În marile orașe din România sunt în plină desfășurare maratoane de vaccinare. Au loc pe parcursul weekend-ului și s-au dovedit a avea un real succes. În capitală sunt deschise șase centre, în fiecare din sectoare, însă cele mai frecventate au fost Romexpo și Circul Metropolitan. Oamenii au venit în număr mare pentru a se imuniza. Spun că se tem de noua tulpină a coronavirusului, dar și de restricțiile care vor de mâine în vigoare. Ieri a fost un record de vaccinări la nivel național, cu 127000 de persoane care s-au imunizat.

Reporterul nostru Adriana Turea fost la un astfel de centrul din capitală și a stat de vorbă cu doi medici rezidenți care ajută în procesul vaccinării.
-: Noi considerăm că cea mai eficientă metodă pentru a reveni la normalitate este să vaccinăm populația și să adresăm întotdeauna încurajări oamenilor, să înțeleagă necesitatea acestui lucru.
Reporter: Stați de vorbă cu oamenii când vin la vaccinarea? Ce întreabă cel mai de des?
-: Mulți întreabă care sunt efectele adverse ale vaccinului. Populația este speriată de anumite teorii care apar și pe care noi de multe ori suntem puși în situația în care trebuie să le infirmăm ca să încurajăm oamenii să apeleze la această soluție medicală dovedită științific și eficientă.
Reporter: E mai greu aici, la maratonul vaccinării decât într-un spital? Sunteți tot medic rezident.
: Nu aș putea spune că este mai greu. La spital vedem foarte mulți pacienți. Încercăm să îi ajutăm cât de mult putem noi, iar maratonul vaccinării consider că este o obligație din partea noastră ca medici, să încercăm să îndemnăm cât mai mulți oameni să se vaccineze, ca să nu ajungă să facă forme grave pe care noi le vedem în spital zilnic.


Etichete (ii)vaccinaremaraton

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live