Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MATINALII ... DE WEEK-END Sâmbătă, 23 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sorin Cealera, Constanța

1 Aprilie 2020
Vizualizari: 720
Comentează add

230 de oameni, medici și personal sanitar, vor activa în Spitalul Modular de Intervenție și Tratament de pe stadionul Portul din Constanța.

MApN a instalat un spital modular de intervenție la Constanța

sorin-cealera-constanta

Foto: MApN.

230 de oameni, medici și personal sanitar, vor activa în Spitalul Modular de Intervenție și Tratament de pe stadionul Portul din Constanța.

Sunt detaşaţi de la Spitalul Militar de Urgență Constanța, Spitalul CFR Constanța și Centrul de Medicină Navală. Între timp continuă instalarea spitalului.

Este deja gata sistemul modular de intervenție cu o capacitate de 55 de paturi, dintre care patru la ATI.

Este destinat tratării cazurilor medii și ușoare COVID-19, explică medicul militar care va coordona activitatea acestei spital, locotenent colonel Nicolae Cătălin Boca.


Nicolae Cătălin Boca: În această facilitate vor fi patru paturi, care vor fi destinate tratării cazurilor care se agravează, patru paturi de terapie intensivă. Acești pacienți a căror stare se va agrava vor fi direcționați către Spitalul de Boli Infecțioase sau celelalte spitale care au fost desemnate prin ordonanţele militare emis de către Comitetul pentru Situații de Urgență. Scopul facilități este să preia cazurile ușoare și medii, tocmai pentru a decongestiona aceste spitale, pentru ca acestea să poată ocupa de cazurile grave. O facilitate asemănătoare este amplasată deja, de exemplu, în New York. Genul acesta de facilități sunt instalate peste tot în lume.

Acum se lucrează la amplasarea campusului adițional de carantinare a pacienților infectați. Acesta va avea 150 de paturi, dar capacitatea poate fi mărită.

Şi o parte din aparatura medicală a sosit deja: 6 ventilatoare, 20 de concentratoare de oxigen și un sistem de presiune negativă pentru filtrarea aerosolilor.

Urmează să sosească și un aparat de testare moleculară.

(RS)


Etichete spital militarmapnconstantacoronavirus(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live