Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Bună dimineaţa, România! Marţi, 24 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cătălin Gomboş

25 Iunie 2011
Vizualizari: 2834
Comentează add

Guvernul României va sprijini financiar reeditarea manualelor de istorie din Republica Moldova.

Manualele de istorie din R. Moldova vor fi reeditate de România

catalin-gombos

Leonid Bujor. Foto: Agerpres.

Guvernul României va sprijini financiar reeditarea manualelor de istorie din Republica Moldova, scrise în spiritul adevărului ştiinţific, pentru a contribui la lămurirea chestiunii identitare.

Anunţul a fost făcut de secretarul de stat pentru românii de pretutindeni, Eugen Tomac, în cadrul Congresului I al Învăţătorilor din Republica Moldova, congres organizat de Asociaţia Generală a Învăţătorilor din România care are o filială aici, în Republica Moldova.

Manualele de istorie vor fi retipărite integral, este vorba de toate manualele de istorie din Republica Moldova, cu finanţarea completă din România, în urma unei solicitări venite de la autorităţile din Republica Moldova.

Consilierul primului-ministru pe probleme de educaţie, Leonid Bujor, a declarat că manualele vor fi gata până la 1 septembrie, când începe anul şcolar.

Anunţul are loc în contextul în care, în perioada guvernării comuniste, s-a renunţat la studiul istoriei României, o decizie foarte controversată şi criticată de profesorii de istorie din Republica Moldova, în favoarea aşa-numitei istorii integrate, care relua tezele moldovenismului.


Etichete Republica MoldovamanualereeditareguvernRomâniaelevi

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live