Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Joi, 02 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alexandru Beleavski, Moscova

7 Mai 2013
Vizualizari: 923
Comentează add

Manifestarea de duminică, organizată de Consiliul de Coordonare al opoziţiei, a comemorat manifestaţia opoziţiei din 6 mai 2012, preziua învestirii preşedintelui Putin.

Manifestaţii la Moscova împotriva preşedintelui Vladimir Putin

alexandru-beleavski-moscova

Proteste la Moscova. Foto: Reuters Arhivă.

Opoziţia extraparlamentară rusă a ţinut duminică, în centrul Moscovei, un miting împotriva preşedintelui Vladimir Putin, încheiat fără incidente majore.

La un an de la manifestaţiile împotriva instalării lui Putin, la Kremlin, pentru al treilea mandat, demonstranţii au cerut eliberarea celor arestaţi atunci, în timpul unor ciocniri cu poliţia.

Potrivit poliţiei, la acţiune au participat circa 8.000 de persoane, conform estimărilor poliţiei, aproape 25.000.

Cu câteva ore înainte de începerea acţiunii, unul din muncitorii care montau scena şi-a pierdut viaţa, când o coloană de boxe audio s-a prăbuşit peste el, incident care pentru un timp a pus sub semnul întrebării desfăşurarea mitingului.

Manifestarea de duminică, organizată de Consiliul de Coordonare al opoziţiei, a comemorat manifestaţia opoziţiei din 6 mai 2012, preziua învestirii preşedintelui Putin, acţiune care s-a soldat cu ciocniri între Poliţie şi participanţi, de provocarea cărora autorităţile şi opoziţia se acuză reciproc.

Sub pretextul acelor incidente, puterea a adoptat ulterior o serie de legi, pe care opoziţia şi societatea civilă din Rusia le califică drept represive.

Principalele revendicări ale participanţilor au fost eliberarea celor circa 20 de persoane arestate în urma incidentelor din 6 mai anul trecut, introducerea în Constituţie a clauzei care interzice ca o persoană să fie aleasă în funcţia de preşedinte al Rusiei mai mult de două ori, organizarea de noi alegeri prezidenţiale şi parlamentare libere şi corecte, accesul opoziţiei la mass media.


Etichete RusiaMoscovaVladimir PutinmanifestaţiiKremlinpoliţieopoziţie

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live