Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România Vineri, 27 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Dragoş Ciocârlan, corespondent RRA în Israel

18 Aprilie 2014
Vizualizari: 1293
Comentează add

Astăzi este Vinerea Mare, ziua în care creştinii îşi amintesc de moartea lui Iisus Cristos pe cruce şi de aşezarea lui în mormânt.

Manifestări religioase în Vinerea Mare Manifestări religioase în Vinerea Mare - Conține audio

dragos-ciocarlan-corespondent-rra-in-israel

Foto: Arhivă.

Astăzi este Vinerea Mare, ziua în care creştinii îşi amintesc de moartea lui Iisus Cristos pe cruce şi de aşezarea lui în mormânt.

În această seară, credincioşii ortodocşi participă la Denia Prohodului în care au loc procesiunile cu Sfântul Epitaf, care simbolizează purtarea trupului lui Iisus de la cruce la mormânt.

Epitaful, adică o icoană ce-l înfăţisează pe Iisus coborât de pe cruce, va fi împodobit cu florile aduse astăzi la biserică de credincioşii veniţi să se închine.

Audio: Radio România Actualităţi a transmis în direct un fragment din Denia Prohodului de la Catedrala Patriarhală din Bucureşti.

20.000 de pelerini, la Ierusalim

În vechea cetate a Ierusalimului, dimineaţa, pe un traseu de aproape doi km, pelerinii români şi din lumea întreagă au mers de la Pretoriu până la Sfântul Mormânt.

Ierusalimul a devenit neîncăpator, de fapt, ca în fiecare an, pelerinii ajung până la 20.000.

Credincioşii participă la procesiunea cu Sfântul Epitaf, care se face pe Înălţimea Golgotei, de jur împrejurul Sfântului Mormânt.

Alaiul se va opri în faţa Sfântului Mormânt şi acolo se va cânta de asemenea Prohodul Domnului.

Această slujbă de la Biserica Înverii va dura până târziu, în orele nopţii, fiind o adevărată priveghere care conduce credincioşii către sfânta şi marea zi, Sâmbăta Luminii.


Etichete Vinerea MarereligieIisusIerusalimIsraelcreştiniDenia ProhoduluiSfântul MormântpeleriniBiserica Înveriicruceiubirejertfa

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live