Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: REPORTERII ACTUALITATII (CONTINUARE) Miercuri, 27 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Andreea Bogdan

31 August 2020
Vizualizari: 289
Comentează add

Astăzi este Ziua Limbii Române, iar instituţiile de cultură din ţară organizează diferite manifestări dedicate acestui moment.

Manifestări dedicate Zilei Limbii Române

andreea-bogdan

Foto: Arhivă.

Astăzi este Ziua Limbii Române, iar instituţiile de cultură din ţară organizează diferite manifestări dedicate acestui moment.

În unele cazuri, din cauza epidemiei de coronavirus, acţiunile vor avea loc pe internet, cum se întâmplă la Alba Iulia. Andreea Bogdan relatează.

Reporter: Activitățile dedicate Zilei Limbii Române se vor desfășura în marea lor majoritate online pe paginile de socializare ale Bibliotecii Județene Lucian Blaga Alba, dar şi în aer liber cu respectarea măsurilor legale și a recomandărilor făcute de autorități pentru prevenirea și reducerea impactului pandemiei Covid-19.

Programul debutează cu mesaje instituționale cu prilejul Zilei Limbii Române, la ora 9:00 online recomandarea zilei pentru adulți "Dicționarul limbii române" și recomandarea pentru copii "Întoarcerea lui Arpagic" de Ana Blandiana.

La ora 10:00 în curtea bibliotecii din Alba Iulia și online este programată o expoziție de carte, dar și citatul zilei urmat de epigrama zilei, iar la ora 12:00 pe Aleea Scriitorilor vor avea loc depuneri de flori, dar și expuneri, Memoria culturală a locului: Limba noastră românească.

La ora 14:00 ne este adusă în atenție poezia zilei, "Limba și Literatura Română" de Nicolae Alexandru-Vest, dar și invitația: "Scrie și vorbește corect românește".

La ora 15:00 online se desfășoară Bibliovaliza - Aleodor Împărat, adaptare după Petre Ispirescu în lectura Ludmilei Cioflică.

(RS)


Etichete ziua limbii romaneculturaalba iulia(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live