Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: BURSA DE UMOR Duminică, 31 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Adriana Leu

9 Mai 2018
Vizualizari: 699
Comentează add

Astăzi sărbătorim Ziua Independenţei de Stat a României, Ziua Victoriei Coaliţiei Naţiunilor Unite în cel de-Al Doilea Război Mondial, precum şi Ziua Europei.

Manifestări dedicate zilei de 9 mai

adriana-leu

Foto: ec.europa.eu.

Astăzi sărbătorim Ziua Independenţei de Stat a României, Ziua Victoriei Coaliţiei Naţiunilor Unite în cel de-Al Doilea Război Mondial, precum şi Ziua Europei.

Ministerul Apărării organizează ceremonii de depuneri de coroane de flori în municipiile reşedinţă de judeţ şi în localităţile în care sunt dislocate unităţi militare şi există monumente dedicate.

În Bucureşti, de la ora 9:00, va avea loc o ceremonie la Monumentul Eroilor Patriei din Al Doilea Război Mondial, de pe esplanada Universităţii Naţionale de Apărare "Carol I".

De Ziua Europei, preşedintele Klaus Iohannis oferă, la Palatul Cotroceni, o recepţie la care au fost invitate peste 700 de persoane, printre care foşti şefi de stat, premierul, miniştri, parlamentari, ambasadori, dar şi reprezentanţi ai Bisericii Ortodoxe Române.

La nivel naţional, această zi este marcată şi prin manifestări cultural-artistice. În Capitală, Muzeul Naţional al Literaturii Române organizează un eveniment în cadrul căruia vor fi premiate "Cele mai frumoase povestiri scrise de adolescenţi", în timp ce, Primăria Generală, prin ARCUB, aduce, în Parcul Izvor, artişti ai momentului, într-un concert aniversar de Ziua Europei.
 


Etichete 9 maiZiua Independenţei de Stat a RomânieiZiua Victoriei Coaliţiei Naţiunilor Unite în cel de-Al Doilea Război MondialZiua Europei

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live