Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Marţi, 05 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cătălin Radu

6 Iunie 2019
Vizualizari: 929
Comentează add

În toată țara se desfășoară manifestări dedicate memoriei eroilor, celebrați, astăzi, de Înălțarea Domnului.

Manifestări dedicate memoriei eroilor din întreaga țară, de Ziua Eroilor

catalin-radu

Ziua Eroilor. Foto: Cătălin Radu/RRA.

 În toată țara se desfășoară manifestări dedicate memoriei eroilor, celebrați, astăzi, de Înălțarea Domnului.

În Capitală au loc, simultan, ceremonii militare și depuneri de coroane de flori, la Monumentul Eroilor Patriei, de la Universitatea Națională de Apărare 'Carol I', la Cimitirul Ghencea și la Cimitirul Eroilor Revoluției. Un eveniment similar loc și la Mormântul Ostașului Necunoscut, din Parcul Carol. Acolo se află și colegul nostru, Cătălin Radu. Bună ziua, Cătălin!


Reporter: Bun găsit vă spun de aici, din Parcul Carol, unde s-a încheiat de 30-40 de minute ceremonia religioasă și militară, de lângă Mormântul Ostașului Necunoscut. Au fost prezente multe oficialități, între care premierul Viorica Dăncilă, ministrul apărării naționale, militari activi și în rezervă, dar și reprezentanți ai Corpului Diplomatic acreditat la București. De asemenea, a fost prezent și fostul președinte al României, Emil Constantinescu.

Au fost depuse coroane de flori din partea președintelui Klaus Iohannis, din partea Guvernului, a Ministerului Apărării Naționale, din partea primarului general al Capitalei, din partea Parlamentului și din partea Corpului Diplomatic, dar și din partea Asociației Veteranilor de Răboi și ai Asociației de revoluționari 21 Decembrie 1989.

Militarii Brigăzii 30 Gardă 'Mihai Viteazu' au prezentat onoruri. Despre însemnătatea Zilei Eroilor ne-a vorbit colonelul Constantin Spînu, șeful Direcției Informare și Relații Publice din Ministerul Apărării Naționale.


Constantin Spînu: România a fost una dintre primele state din lume, după Pacea de la Versailles, care a adoptat în legislația națională măsuri de cinstire a eroilor. S-a instituit un adevărat cult al eroilor și în anul 1920, prin Decret Regal, ziua Înălțării Domnului a fost stabilită și ca zi de comemorare a jertfei tuturor eroilor români căzuți în luptele pentru apărarea patriei. Cu o pauză în perioada comunistă, aceasta a fost ziua în care s-au sărbătorit eroii. Din 1995 această tradiție a fost reluată prin Lege a Parlamentului României și desfășurăm în fiecare an în această zi ceremonii de comemorare, depunem coroane de flori și ne rugăm în memoria eroilor care au căzut pentru România și pentru poporul român.


Reporter: Ceremonii dedicate Zilei Eroilor vor mai continua în țară, iar la ora 15:00 va avea loc o ceremonie de depuneri de coroane de flori și la Monumentul și Biserica Eroilor Martiri Timișoreni din orașul Popești Leordeni.


Realizator: Mulțumim, Cătălin Radu


Etichete Manifestări dedicate memoriei eroilorZiua Eroilor

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live