Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Bună dimineaţa, România! Luni, 19 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

21 Februarie 2020
Vizualizari: 826
Comentează add

MAE a confirmat că un român se numără printre victimele dublului atac din Germania.

Manifestări de solidaritate după atacul din Hanau, Germania

radiojurnal

A demonstrator holds a flag with the Three Arrows symbol representing the resistance against reactionary conservatism, Nazism and Communism, used in the late history of the Weimar Republic, during a vigil in solidarity with the victims and their families of the Hanau killings in front of the Brandenburg Gate in Berlin on February 20, 2020, a day after at least nine people were killed in two shootings. A man identified only as 43-year-old Tobias R. is believed to have killed nine strangers in shootings at a shisha bar and a cafe in the German city Hanau late Wednesday, February 19, 2020, before killing his mother and finally himself. David GANNON / AFP

Ministerul de Externe a confirmat, azi-noapte, că un român se numără printre victimele dublului atac din Germania, care a vizat imigranţi din oraşul Hanau, din apropiere de Frankfurt.

Potrivit reporterului Carmen Gavrilă, Consulatul de la Bonn a luat legătura cu familia persoanei decedate pentru a oferi asistenţă, iar ministrul Bogdan Aurescu a decis ca repatrierea să fie asigurată prin fondul pentru situaţii de urgenţă.

Ministerul Afacerilor Externe transmite condoleanţe şi condamnă ferm orice act de violenţă şi manifestare xenofobă.

Un german de 43 de ani a ucis nouă oameni, miercuri seara, în două cafenele cu narghilea din Hanau, iar în afara românului, victimele sunt imigranţi de origine kurdă, bulgară şi bosniacă, dar şi trei germani.

Corespondentul nostru în Germania transmite că în multe oraşe au avut loc manifestări de solidaritate, iar clasa politică a acuzat formaţiunea de extremă dreapta Alternativa pentru Germania că inspiră, prin mesajele ei, acţiunile violente.

Corespondenţă din Germania - Reporter: Vlad Drăghicescu - Cancelarul federal Angela Merkel a denunțat, citez, 'otrava reprezentată de rasism în Germania'.

Angela Merkel: Rasismul este o otravă, ura este o otravă și această otravă există în societatea noastră și este vinovată pentru prea multe victime. Ne opunem cu forța și determinare tuturor celor care încearcă să divizeze Germania.

La Poarta Brandenburg din Berlin, câteva sute de oameni au comemorat victimele atacurilor, formând un amplu lanț uman în jurul porții.

Manifestări similare au loc în multe orașe germane.

Nu numai declarațiile de solidaritate cu victimele au fost numeroase, ci și acuzațiile la adresa formațiunii populiste Alternativa pentru Germania.

Practic, toate celelalte partide din Bundestag acuză AfD că ar fi responsabilă de înmulțirea manifestărilor violente de extremă dreaptă, prin întreținerea unui discurs al urii la adresa musulmanilor și, în general, a străinilor din Germani.

Social-democrații cer punerea sub observație a AfD de către serviciile secrete, în timp ce Annegret Kramp-Karrenbauer, șefa demisionară a Uniunii Creștin-Democrate, a reiterat nevoia ca partidul ei să respingă orice colaborare cu o formațiune care tolerează în rândurile ei, citez, 'extremiști de dreapta și naziști'.

Co-președintele Alternativei pentru Germania, fostul creștin-democrat, Alexander Gauland, a respins vehement acuzațiile.


Etichete atentatgermaniahanau

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live