Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE (Continuare) Joi, 07 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Gabriel Sava

6 August 2018
Vizualizari: 1001
Comentează add

Azi, la Focșani și Mărășești sunt programate să aibă loc ultimele manifestări în cadrul proiectului ”Vrancea Eroică”.

Manifestări de comemorare a eroilor din Primul Război Mondial

gabriel-sava

Foto: Gabriel Sava.

Azi, la Focșani și Mărășești sunt programate să aibă loc ultimele manifestări în cadrul proiectului ”Vrancea Eroică”, destinate comemorării eroilor căzuți în luptele din Primul Război Mondial.

Un ceremonial militar și religios va avea loc în cursul dimineții la Mausoleul Eroilor din municipiul Focșani.

Apoi, de la ora 16 va avea loc o paradă a fanfarelor, la care participă membrii Fanfarei ”Trandafirul” (Călăfindești, județul Suceava), Fanfara ”Valahia” (Giurgiu), Fanfara ”Zece Prăjini” (județul Iași), Fanfara ”Ivan Ivanovici” (Brăila), Fanfara ”Anatol Cazac” (Chișinău), Fanfara din Coștei (Voivodina, Serbia). Acestea vor susține recitaluri în Piața Unirii până la ora 20.00.

Tot azi, de la 22.00 va avea loc în Piața Unirii din municipiul Focșani spectacolul extraordinar „Dansul Zmeilor”, urmat de un spectacol de excepție de muzică și flăcări susținut de  ”Cobzality&Crispus”.

Evenimentele programate la Mausoleul Eroilor de la Mărășești, unde sunt așteptați și membri ai Guvernului, vor începe de la ora 19.00.

Cu acest prilej, cei prezenți vor putea asista la: salve de tun, la un survol aerian, la ceremonialul militar și religios și la un moment de reculegere cu intonarea ”Semnalului Liniștea”.


După ceremonialul militar și religios, evenimentele de la Mausoleul Eroilor Mărășești vor continua cu spectacolul simfonic extraordinar ”Pe aici nu se trece!”, susținut de artiștii Gheorghe Zamfir, Laura Bretan, Leontina Văduva, acompaniați de Orchestra Metropolitană București „Muntenia” dirijată de maestrul Daniel Jinga și Corul ”Accoustic”.
 


Etichete Manifestări de comemorare a eroilor din Primul Război Mondialfocsanimarasestieroi

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live