Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Joi, 09 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

21 Octombrie 2019
Vizualizari: 369
Comentează add

Comuna maramureşeană Moisei marchează luni împlinirea a 75 de ani de la masacrul comis de trupele horthyste în octombrie 1944.

Manifestări comemorative la Moisei

florin-lepadatu

  Foto: facebook.com/Oficiul-National-pentru-Cultul-Eroilor

Comuna maramureşeană Moisei marchează luni împlinirea a 75 de ani de la masacrul comis de trupele horthyste în octombrie 1944.

Sunt programate o serie de manifestări comemorative, despre care ne oferă detalii, corespondentul RRA Adrian Marchiş: "Manifestările comemorative de astăzi de la Moisei au loc la ora 12:00, prin constituirea detaşamentului de onoare, intonarea Imnului de stat şi slujba religioasă.

Semnificaţia evenimentului, a martirajului, este evocată apoi de autorităţi judeţene şi locale, de reprezentanţi ai asociaţiilor militare şi neguvernamentale şi se depun coroane şi jerbe de flori.

Festivităţile se desfăşoară la obeliscul ridicat în memoria celor 29 de eroi români ucişi în ziua de 14 octombrie 1944 de unităţile militare maghiare aflate în retragere pe Valea Izei.

Marele sculptor maramureşan Vida Géza, în 1966, a dăltuit pentru eternitate ansamblul monumental de aici, între cele mai reprezentative din ţară.

Manifestările de la Moisei, care se încheie cu defilarea detaşamentului de onoare, sunt organizate astăzi, o dată cu prăznuirea de Biserica Ortodoxă a Sfinţilor Martiri Ardeleni."


Etichete Monumentul eroilorparcul Carolcomemorare

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live