Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DIMINEŢI ... CU SOARE (Continuare) Sâmbătă, 27 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Atena Teognoste

22 Decembrie 2018
Vizualizari: 844
Comentează add

Mai multe manifestări comemorative în memoria eroilor Revoluţiei din decembrie 1989 au avut loc, astăzi, în Bucureşti şi în alte oraşe martir din ţară.

Manifestări comemorative în memoria eroilor Revoluţiei '89 (FOTO)

atena-teognoste

Foto: Atena Teognoste.

Mai multe manifestări comemorative în memoria eroilor Revoluţiei din decembrie 1989 au avut loc, astăzi, în Bucureşti şi în alte oraşe martir din ţară, la 29 de ani de la de la ziua considerată drept cea a căderii comunismului în România.

Era ziua în care revoluţionarii au ocupat Comitetul Central al Partidului Comunist din Bucureşti, iar dictatorul Nicole Ceauşescu a fugit cu un elicopter.

Apoi Revoluţia începută la Timişoara s-a extins în toată ţara. Acum, în memoria eroilor de atunci au fost organizate, ca în fiecare an, momente omagiale.

În Capitală au început la Monumentul din Piaţa Revoluţiei şi au continuat la Radiodifuziunea Română, la Troiţa de la Televiziunea Română şi la Palatul Telefoanelor.

Au venit revoluţionari, rude ale celor care au murit, oameni care erau în armată în 1989 şi au fost chemaţi să apere instituţiile publice de ceea ce responsabilii de atunci i-au numit "terorişti".

Reporterul RRA, Atena Teognoste, a asistat la momentele comemorative şi a vorbit cu cei prezenţi.


"-: Te simţi puţin depăşit de tot ce se întâmplă în ţara asta, pentru că suntem undeva uitaţi. Au murit oameni, copii, tineri lângă mine şi mă simt groaznic când vezi cum a fost atunci şi acuma cum unii au ocupat nişte funcţii şi nu îi mai interesează de noi".


Reporter: S-au împlinit idealurile pentru care aţi luptat atunci?


"-: O mică parte, foarte mică parte."


-: "Noi oamenii am ajuns să fim inumani, am ajuns să ne urâm unul pe altul. Nu avem nici un fel de ideal, fiecare pentru el şi într-un cuvânt e mai rău ca înainte".


-: "Eu cred că nu s-au îndeplinit toate idealurile pentru care au murit colegi militari. Încă mai aşteptăm".


-:" În primul rând să am toţi copii pe lângă mine, să am toţi nepoţii pe lângă mine. Acum sunt împrăştiaţi în toată lumea".


-: "Mi-am riscat viaţa şi suntem prea puţini recunoscuţi. Respectul de sine. Avem o libertate care simţim că este sugrumată şi asta, dar ceea ce speram nu s-a realizat, încă, probabil în viitor."

Monumentul din Piaţa Revoluţiei. FOTO: Atena Teognoste.

manifestari 89 1

FOTO: Manifestări comemorative la Sala Radio. Foto: Alexandru Dolea.


Etichete manifestarieroirevolutia din decembrie 1989piata revolutieibucurestidictatorceausescuteroristitimisoarapcr

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live