Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Joi, 30 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

19 Mai 2022
Vizualizari: 350
Comentează add

Preşedinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a discutat astăzi, la Paris, cu preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, despre consecinţele războiului din Ucraina

Maia Sandu s-a întâlnit la Paris cu Emmanuel Macron

radiojurnal

 Maia Sandu. Foto: Arhivă/ Radio Chisinau

Preşedinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a discutat astăzi, la Paris, cu preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, despre consecinţele războiului din Ucraina, perspectivele Chişinăului de accelerare a procesului de aderare la Uniunea Europeană şi despre problemele de pe piaţa energiei.
 
Republica Moldova a condamnat ferm războiul pornit de Rusia împotriva Ucrainei și pledează în continuare pentru restabilirea păcii, a spus președinta Maia Sandu în scurta alocuțiune rostită înainte de discuțiile cu președintele Emmanuel Macron.
 
Ea a amintit că moldovenii și-au deschis casele și inimile pentru ucraineni: "Mulțumim Franței pentru ajutorul financiar și uman în gestionarea fluxului de refugiați!" Maia Sandu a reafirmat dorința și hotărârea cetățenilor Republicii Moldova de a adera la Uniunea Europeană: "Vedem viitorul nostru în Uniunea Europeană ca o opțiune strategică ce oferă Republicii Moldova șansa de a rămâne parte a lumii libere", a spus Maia Sandu.
 
Președintele Emmanuel Macron, care o primește la Paris pe omoloaga sa din Republica Moldova a doua oară în ultimele șase luni, și-a exprimat îngrijorarea că incidentele recente din Transnistria separatistă ar putea duce la propagarea conflictului în regiune. El a întărit angajamentul luat de Franța, Germania și România ca prin platforma de sprijin creată luna trecută să mobilizeze toți partenerii, inclusiv instituțiile financiare, pentru ca Republica Moldova să primească tot ajutorul de care are nevoie.
 
Potrivit președintelui Macron, Comisia Europeană va da rapid un răspuns cereri Chișinăului de aderare la Uniune. "Republica  Moldova merită un răspuns clar, dată fiind situația sa geopolitică, energetică și umanitară", a subliniat președintele francez.
 

Etichete Maia SanduEmmanuel MacronRepublica MoldovaFranta

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live