Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DIMINEŢI CU SOARE Duminică, 25 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Elena Postelnicu, Corespondent RRA în Italia

11 Octombrie 2009
Vizualizari: 2328
Comentează add

Numărul profesorilor care predau limba română în Italia se va reduce. Cursul de "Limbă, cultură şi civilizaţie românească" va fi predat, în anul şcolar 2009-2010, în 65 de şcoli.

Mai puţini profesori de română în Italia

elena-postelnicu-corespondent-rra-in-italia

Proiectul privind predarea cursului de "Limba, cultura şi civilizaţie românească" în unităţi de învăţământ din state membre ale Uniunii Europene a fost lansat de Ministerul Educaţiei, începând cu anul şcolar 2007-2008.

După selecţia făcută în Spania, urmează, luni şi marţi, o alta la Roma.

Desfăşurat în prezent în Italia, Belgia şi Spania proiectul pune accent pe valorificarea şi păstrarea limbii române în comunităţile româneşti din afara graniţelor României şi vizează atât elevii descendenţi ai vorbitorilor nativi, cât şi elevi de alte naţionalităţi care doresc să înveţe limba română.

În  Italia, din 127 de unităţi de învăţământ, doar în 65 va fi predat, în anul şcolar 2009-2010, cursul de "Limba, cultura şi civilizaţie românească".

Cursul va rămâne, în special, în unităţile şcolare din 18 localităţi din regiunea Lazio, şase oraşe din Lombardia, trei din Umbria, două din Veneto şi un oraş din Piemonte.

Implicit şi numărul profesorilor - de 30 în urma selecţiei de luni şi marţi care se va face la Roma - se va reduce. Anul trecut cursul a fost predat în 127 de unităţi şcolare, din 41 de localităţi, cu 1.627 de elevi, cu vârste cuprinse între 3 şi 18 ani, în timp ce numărul grupelor de elevi a fost de 138.

O grupă a fost formată, în medie, de 10 zece elevi de vârste şi nivel de studii apropiate, anul acesta o grupă fiind formată din maxim 25 de elevi.


Etichete profesori,româna,italia,cursuri,şcolari

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live