Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECTIA DE MUZICĂ - SUCCESELE MUZICII ROMÂNEŞTI (R) Luni, 04 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Marcela Petcu

23 Februarie 2022
Vizualizari: 276
Comentează add

Un raport al distribuitorului de energie realizat în 2021 arată că 20% dintre energia care intră în sistem nu se regăsește facturată, ci reprezintă un consum ilegal.

Mai mulți hoți de curent electric în Giurgiu

marcela-petcu

 Foto: Alex Lancuzov.

Numărul celor care fură curent a crescut în județul Giurgiu în ultima perioadă, pe fondul scumpirii energiei electrice. Polițiștii fac numeroase razii, în special în comunitățile de romi, unde mai mulți oameni s-au racordat ilegal la rețea.

Pe lângă faptul că se expun la un pericol real de electrocutare, răufăcătorii riscă și dosare penale. 

S-au ales cu dosare penale după ce polițiștii i-au prins cu branșamente ilegale. Vorbim de locuitori din Vărăști, Valea Dragului, Bolintin, Clejani și Ghimpați, care nu trăiau ca în Epoca de Piatră, ci își improvizaseră instalații în așa fel încât să beneficieze de avantajele modernității.
 
Localnic: Nu e corect, dar dacă ei au decis asta ce să facem.
Localnic: Foarte greu că e întuneric.
 
Reporter: Oamenii nu își asumă doar riscul de a merge la închisoare, ci și mai rău, își pot pierde viața, întrucât folosesc mijloace periculoase de sustragere a curentului electric.
 
Ramona Stan, purtător de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Giurgiu: În anul 2021, polițiștii giurgiuveni, cu sprijinul jandarmilor din cadrul IJJ Giurgiu și reprezentanților unei societăți comerciale de energie electrică, au desfășurat numeroase acțiuni în județul Giurgiu în vederea identificării persoanelor care sustrag energie electrică prin racordarea directă la rețea. În cadrul acțiunilor au fost constatate în flagrant delict 104 infracțiuni, fiind constituite dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt și executarea sau folosirea de instalații clandestine.
 
Un raport al distribuitorului de energie realizat în 2021 arată că 20% dintre energia care intră în sistem nu se regăsește facturată, ci reprezintă un consum ilegal.

Etichete giurgiucurent electric hotifurat(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live