Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: M3 - MUZICA DE LA 3 Luni, 28 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

3 August 2020
Vizualizari: 212
Comentează add

Elevii prezenți la protest s-au arătat neîncrezători cu privire la aplicarea măsurilor anunțate de autorități.

Mai mulți elevi au pichetat sediul guvernului

radiojurnal

Foto: gov.ro.

Mai mulți elevi din București și Ilfov au pichetat astăzi sediul guvernului pentru trage un semnal de alarmă cu privire la faptul că autoritățile nu iau o decizie clară referitoare la desfășurare a anului școlar următor.

Asociațiile reprezentative ale elevilor subliniază că asigurarea accesului la educație, indiferent de situația socio-economică și a igienei din unitățile de învățământ este măsura pe care Guvernul României trebuie să o ia de urgență.

Elevii prezenți la protest s-au arătat neîncrezători cu privire la aplicarea măsurilor anunțate de autorități și au cerut decizii concrete pentru derularea procesului de învățământ, cum ar fi dotarea cu laptopuri conectate la internet.

-: Trebuie să vedem pentru că anul trecut au făcut promisiuni și nu s-a întâmplat nimic.
-: Sunt vorbe, nu se știe nimic. Vorbele nu garantează nimic, așa că doream un răspuns clar. 
-: Din punctul meu de vedere online nu este suficient din cauza faptului că nu ar fi egalitate în domeniu, iar mixt, și fizic și online, nu ar fi o variantă echitabilă din cauza lipsei de clase și de materiale sanitare, pentru că nu avem nici pentru medici, darămite pentru elevi.
-: Ne dorim să știm dacă în cazul în care cursurile se vor desfăşura în continuare online, autoritățile vor putea asigura laptopuri cu conexiune la internet, pentru că în anul școlar precedent au demonstrat că nu au făcut acest lucru, iar foarte mulți elevi au fost privați de dreptul la educație, neavând posibilitatea de a-şi achiziționa astfel de dispozitive.
-: Indecizia lor și nehotărârea. Noi dorim să aflăm și să avem răspunsuri, pentru că noi suntem elevi și noi vrem să știm ce o să facem noi. Cerem condițiile necesare pentru a susține orele, fie online, fizic și să fie un plan pentru recuperarea orelor pierdute și continuarea lor.


Etichete (ii)protesteleviguvern

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live