Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DE LA Joi, 13 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Emil Groza, corespondent RRA în Ungaria

26 Aprilie 2018
Vizualizari: 794
Comentează add

După depistarea virusului pestei porcine africane la mistreţul găsit în nordul Ungariei, autorităţile ungare au luat toate măsurile care se impun în astfel de situaţii.

Mai multe țări au interzis importul de carne de porc din Ungaria

emil-groza-corespondent-rra-in-ungaria

 Foto: captură video.

Mai multe state din afara Uniunii Europene, în special din Asia, au introdus restricţii pentru importurile de produse din carne de porc din Ungaria, din cauza depistării, în urmă cu câteva zile, a virusului pestei porcine africane la un mistreţ descoperit în nordul ţării.

Autorităţile din Serbia au decis să interzică şi importurile de porci vii din Ungaria, alături de produsele din carne, iar cele din Singapore s-au arătat dispuse să limiteze restricţiile doar la zona în care a fost depistat virusul pestei porcine africane, dacă nu se vor înregistra alte cazuri.

Potrivit presei ungare, restricţiile introduse de ţările asiatice afectează exportatorii de carne din Ungaria, în condiţiile în care, în ultimii ani, Japonia a reprezentat una dintre principalele lor pieţe, un sfert din încasări, adică peste 76 de milioane de euro, provenind de acolo, dar şi Taiwanul şi Coreea de Sud ocupă poziţii importante în această privinţă.

După depistarea virusului pestei porcine africane la mistreţul găsit în nordul Ungariei, autorităţile ungare au luat toate măsurile care se impun în astfel de situaţii, nefiind înregistrate de atunci alte cazuri similare


Etichete ueungariarestrictii carne de porcimportpesta porcina africanavirusserbiaasia

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live